Goody Çocuk Tiyatrosu: Bir Dostluk Hikayesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber/4 Ekim Hayvan Hakları gününde, Tiyatro Kare tarafından hazırlanan Bir Dostluk Hikayesi adlı çocuk tiyatrosu bugün yapılan gala ile sezona başladı. Nedim Saban tarafından yazılan ve yönetilen oyun, çocuklara hayvan sevgisi aşılamak ve sokak hayvanlarına destek olmak amacıyla hazırlanan ve Goody mama malzemesi firması tarafından sponsorluk yapılan bir sosyal sorumluluk projesi olarak sunuldu. Oyunun galasında projeye destek veren Goody firması yöneticilerine, Tiyatro Kare yönetmeni Nedim Saban’a ve Şişli Belediye Başkanlığı Kültür İşleri müdürüne ve projeye destek veren sanatçılara plaketleri verildi. Yaklaşık 200 çocuk ve yetişkinin izlediği gala sonrasında, Şişli Belediyesi sponsorluğunda kokteyl yapıldı ve katılımcı tüm çocuklara Goody firması tarafından kedi ve köpek maması dağıtıldı. Oyunun lansmanını yapan Time PR ajans yöneticileri, sokak hayvanlarına bağış yapılması karşılığında ücretsiz olarak izlenebilecek oyunun, ilköğretim okullarına yönelik turnelerin başlayacağını belirttiler.

Mimesis Haber-Bülent Sezgin

Proje hakkında detaylar için aşağıdaki tanıtım yazısı okunabilir:

Gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle sahipsiz hayvanların en büyük destekçisi olan Goody, dünyamızı hayvanlar için daha yaşanası kılmak adına yeni bir bilinçlendirme projesi başlattı. Hayvan hakları ve hayvan sevgisinin küçük yaşlarda kazanıldığı düşüncesiyle yola çıkan Goody’nin, tiyatro sanatçısı Nedim Saban yönetimindeki Tiyatrokare sanatçılarıyla kurduğu Goody Çocuk Tiyatrosu, ilk oyunu “Bir Dostluk Hikâyesi” çocuklarla buluştu… 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde Şişli Belediyesi’nin destekleriyle Profilo Kültür Merkezi’nde yapılan Gala’ya Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün yanı sıra birçok hayvansever ünlü isim katıldı.

DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü Çocuk ve Genç Psikolojik Danışmanlık Merkezi uzmanları tarafından incelenip pedagojik açıdan uygunluğu onaylanan “Bir Dostluk Hikâyesi” adlı müzikli çocuk oyunu, önümüzdeki günlerde İstanbul’daki 20 ilkokul ile bir yığın kültür merkezinde sahnelenecek. Oyun sırasıyla Adıgüzel Eğitim Kurumları, İstek Okulları, Özel Şişli Terakki İlköğretim Okulu, Koç Okulları, Doğuş Koleji, Işık Okulları, TED Koleji, Kültür Koleji, Doğa Koleji, Yunus Emre Kültür Merkezi, Bahçeşehir Kültür Merkezi gibi birçok ilkokul ve kültür merkezinde oynanacak.

Tiyatrokare Kurucusu Nedim Saban tarafından kaleme alınan “Bir Dostluk Hikâyesi” adlı oyun, bir ev köpeği ile sokak kedisinin dostluğunu ve etrafında gelişen olayları anlatıyor. “La Fontaine” fabllarına atıfta bulunan oyuna pek çok ünlü isim de destek verdi. Goody Çocuk Tiyatrosu için Ömür Gedik, Tuna Arman, Reyhan Karaca ve Yavuz Seçkin gibi hayvan haklarına duyarlı sanatçılar kamera karşısına geçerek fabllardaki karga, öküz, kurbağa ve tilki gibi karakterleri canlandırdı.

Projenin ikinci ayağı mama bağışı

Toplumdaki hayvan sevgisini tabandan başlayarak yaymaya çalıştıklarını anlatan tiyatro sanatçısı Nedim Saban, “Goody mamaları ve Tiyatrokare sanatçıları ile ortaklaşa hayata geçirdiğimiz bu proje ile dünyamızın en önemli parçalarından olan hayvanlara karşı duyarlılığı artırmayı hedefliyoruz. Bu oyun, çocukları olduğu kadar velileri de bilinçlendirmek adına yapılmış bir çalışma. Proje kapsamında toplanacak bağışlarla sahipsiz hayvanların yaşam standardını artırmak en büyük arzumuz” dedi.

Projenin önemli diğer bir ayağının da mama bağışı olduğunu anlatan Goody mamalarının sahibi Türkiye’nin ilk yerli mama üreticisi Tropikal Pet’in Pazarlama Direktörü Petek Ulusu ise, “Goody ailesi olarak kurulduğumuz günden bu yana sahipsiz hayvanlar konusunda toplumu bilinçlendirmek için çalışıyoruz. Bu amaçla yaptığımız son proje ise Goody Çocuk Tiyatrosu oldu. Bu oyun ile hem çocuklarımızın hem de velilerin sahipsiz hayvanlara karşı daha duyarlı olmasını hedefliyoruz. Proje kapsamında ayrıca Goody, okulların ve öğrencilerin katkısı ile Haçiko (Hayvanları Çaresizlikten ve İlgisizlikten Koruma Derneği) adına mama bağışı da yapacak. Projemize destek veren ünlü sanatçılarımıza, Tiyatrokare ekibine, bugün burada bu galayı hayata geçirmemize destek olan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’e ve oyunun şekillenmesinde bize yön gösteren DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü psikologlarına teşekkürü bir borç biliriz” dedi.

Ünlü isimler kamera karşısına geçti…

“Bir Dostluk Hikâyesi” adlı oyunda sinemaya giden kahramanlarımız; kedi ve köpeğin izlediği sinema filminde kargayı canlandıran Haçiko (Hayvanları Çaresizlikten ve İlgisizlikten Koruma Derneği) Kurucusu ve Başkanı Gazeteci Ömür Gedik “Bence sokak hayvanları ile ilgili yaşadığımız bütün sorunların nedeni, bu ülkedeki eğitim eksikliği. Bu konuda okullar kadar ailelere de büyük görevler düşüyor. Goody ve Nedim Saban’ın önderlik ettiği Goody Çocuk Tiyatrosu gibi projeler, etkinlikler de onların bilinçli birer birey olarak yetişmeleri için çok önemli” dedi.

Oyuna destek veren diğer bir isim komedyen Yavuz Seçkin, “Bu projenin çocuklara hitap etmesi, onların bilgilendirilmesi ve bir hayvansever olarak büyümelerine katkıda bulunması gerçekten etkileyici. Aslında birçok öyküde hayvanlar var. Bunları okuyarak büyüyoruz ama gerçek hayatta sahipsiz hayvanlardan arındırılmış bir hayata çekiliyoruz. Yetişkinlerin hayat şartlarından dolayı çocuklarına hayvan sevgisini anlatacak vakitleri olmuyor. Bu nedenle bu tarz projelerin önemine yürekten inanıyorum” dedi.

Oyunun fabllarında öküz karakterine hayat veren hayvan hakları savunucusu, aktivist ve tiyatro sanatçısı Tuna Arman ise kendi jenerasyonlarının hayvanlara duyduğu sevgiden umutsuz olduğunu dile getirdi. Arman, oyunlardan bir kişi bile kazansak ve o kişi hayvanların korunması gerektiğini, onların duyguları olduğunu, acıktığını, üzüldüğünü ve acı çektiğini bilse bizim için büyük bir getiri” dedi.

Hırslı, çalışkan ama iyi niyetli kurbağayı canlandıran Şarkıcı ve Tiyatro Sanatçısı Reyhan Karaca da hayvan sevgisinin erken yaşlarda aşılanması gerektiğine dikkat çekerek, “Bu dünya insanların olduğu kadar hayvanların da. Hepimiz bu dünyayı paylaşıyoruz. O yüzden biz baskın ırk olarak diğer yaşayanlara, onların yaşam haklarına saygı duymalıyız” dedi.

Haçiko ve Goody sahipsiz hayvanlar için el ele…

Goody’nin, okulların ve öğrencilerin katkısı ile Haçiko adına barınaklara mama bağışı da yapacağını anlatan Gedik, “Haçiko’nun barınaklara ve sokaklara atılmış sahipsiz hayvanlara mama sağlayan bir arabası var. Sahipsiz köpeklere mama götürmek bizim birinci hedefimiz oldu. Bu konuda da Goody bize her zaman çok yardımcı oluyor. Bundan sonra projenin ikinci aşamasında Goody’nin bağışladığı mamaları Haçiko arabası, ormandaki ve barınaktaki hayvanlara götürecek. Ayrıca proje kapsamında konuya hassas velilerin de destek olabilmeleri için www.adresemama.com aracılığıyla Haçiko yararına mama bağışı da yapılabilecek” dedi.

Birbirinden değerli oyuncular…

Nedim Saban’ın yazıp yönettiği, yardımcı yönetmenliğini Mürüvvet Kurt’un üstlendiği Goody Çocuk Tiyatrosu’nun “Bir Dostluk Hikâyesi” adlı oyununda müzikler Elif Öztürk ve Burak Öksüzoğlu ikilisi tarafından yapıldı. Konservatuar eğitimi almış oyuncuların rol aldığı oyunda Deniz Kaya, Çiğdem Alben, Semih Okumuş, Begüm Akdoğan, Emrah Düzkaya gibi isimler bulunuyor. Oyunun kostümleri Zeynep Yiğit, dekoru ise Tuğçe Akbulut tarafından hazırlandı.

Paylaş.

1 Yorum

  1. Pingback: Goody Çocuk Tiyatrosu: Bir Dostluk Hikayesi – Şen Makas

Yanıtla