İstanbullu Bu Oyunu Çok Sevdi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi” oyunu Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda 2011-2012 tiyatro sezonunda tiyatroseverleri “İstanbullu” olmada buluşturan Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi adlı oyun Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde seyirci karşısında. Ziya Osman Saba’nın aynı adlı öykü kitabından Hilmi Zafer Şahin’in oyunlaştırdığı Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi, 1940’lı yılların İstanbul’unu sahneye taşırken, değişen süreç içinde kaybolan ve yaşayan değerleri paylaşıyor. Oyundaki rolüyle 2011 yılında IX. Direklerarası Seyircileri En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazanan Uğur Arda Aydın’ın yanı sıra dönüşümlü olarak Can Doğan ve Uğur Dilbaz rol alıyor. Oyun, Ziya Osman Saba’nın ailesinden sanat dostlarına, gezdiği semtlerden İstanbul’u anlamlandıran insan ilişkilerine, vapur yolculuklarından gündelik ve geleneksel yaşama, yakın geçmiş adına, yazarın gözünden bakmamızı sağlıyor.

Edebiyatımızda İstanbul’u en güzel ve içten anlatan yazarlarımızdan Ziya Osman Saba’nın geçmiş-gelecek, değişim-dönüşüm içinde yaşadığımız kenti önemsememiz gerekliliğine vurgu yaptığı Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi bir yanıyla büyük bir yazarımızı tanıtıyor, diğer yanıyla ne kadar çok değerle bir arada yaşadığımızı gösteriyor.

Can Doğan’ın sahneye koyduğu, müziklerini Mertol Şalt’ın dramaturgluğunu Hilmi Zafer Şahin’in, sahne tasarımını, Mehmet Emin Kaplan’ın, kostüm tasarımını, Eylül Gürcan’ın, ışık tasarımını Fatih Mehmet Haroğlu’nun yaptığı Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi, İBB Şehir Tiyatroları Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde 17-28 Ekim 2012 tarihleri arasında, Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde ise 14-18 Kasım 2012 tarihleri arasında seyirciyle buluşuyor.

Haber3

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.