Kara Kabare Topluluğu: Meymenetsiz Musibet

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“MEYMENETSİZ MUSİBET”

YENİ SEZONDA DA SAHNE İŞGAL ETMEYEDEVAM EDİYOR!

Kara Kabare Topluluğu, “Meymenetsiz Musibet” adlı oyunlarını yeni sezonda, büyülü gerçekçilik akımına sadık kalarak oynadıkları her sahneye adapte ediyorlar. İlerici toplumcu bakış açısını tinsellik, cinsellik, şiddet gibi meseleler üzerinden şenlikli bir anlatımla aktaran müzikli oyun; Ekim ve Kasım ayı boyunca her Pazartesi 20:30’da, Maya – Cüneyt Türel Sahnesi – Beyoğlu’nda seyirciyle buluşuyor.

Kara Kabare ekibi, Meymenetsiz Musibet adlı oyunlarında bir sahneyi işgal eden dört oyuncuyu canlandırıyor. Kafalarındaki sorulara yanıt almak için, sahne çalışanlarını rehin alıp, seyirciyle birlikte şenlikli, yarı ciddi, yarı deli bir sorgulama sürecine girişiyorlar: Doğu mu Batı mı? Cinsellik mi tinsellik mi? Tarihe mi dönelim, güncel mi kalalım? Geleneksel Türk Tiyatrosu öğelerinin çağdaş bir yorumla sahneye taşındığı ve modern sanatla iç içe geçtiği oyun, umut ve samimiyete varmaya çalışırken, şiir, şarkı, dans ve kabare türüne özgü mesellerden yararlanıyor.

Şirvan Akan’ın yazıp, Selin Zafertepe’nin yönettiği “Meymenetsiz Musibet” adlı oyunda beste Çelik Kasapoğlu ve Hakan Çeliker’e, koreografi Defne K. Kasapoğlu ve Şirvan Akan‘a ait. Sahnede, Doktorlar dizisinden tanıdığımız Hakan Çeliker ve Çılgın Kanal dizisiyle adını duyurmuş olan Selin Zafertepe’ye Bizimkiler dizisinin asabi yöneticisi Sabri Bey’i oynayan ünlü tiyatrocu Mehmet Akan’ın kızı Şirvan Akan ve Defne K. Kasapoğlu eşlik ediyor.

Ekibin “tek içimlik müzikli işgal” olarak lanse ettiği politik güldürü, Ekim ve Kasım ayı boyunca her Pazartesi 20:30’da, Maya – Cüneyt Türel Sahnesi – Beyoğlu’nda izlenebilir.


MEYMENETSİZ MUSİBET

Yazan: Şirvan Akan

Yöneten: Selin Zafertepe

Müzik: Çelik Kasapoğlu, Hakan Çeliker

Koreografi: Defne K. Kasapoğlu, Şirvan Akan

Teknik Masa: Mustafa Polat

Oyuncular

KASIKTAN – Defne K. Kasapoğlu

KALPTEN – Hakan Çeliker

KARINDAN – Selin Zafertepe

KAFADAN – Şirvan Akan

75 Dakika / Tek Perde

Tarihler:

22, 29 Ekim Pazartesi

5, 12, 19, 26 Kasım Pazartesi

Saat 20:30’da

Yer: Maya – Cüneyt Türel Sahnesi

Adres: İstiklal Cad. Halep Pasajı (Atlas Pasajı karşısı) Kat: 2 Beyoğlu

Biletler MyBilet’te

Tam: 20TL

Öğrenci: 15TL

Rezervasyon: 0 530 952 86 96 / 0 212 252 74 52

KARA KABARE

http://meymenetsizmusibet.blogspot.com/

https://www.facebook.com/groups/342080039163513/

https://twitter.com/karakabare

karakabare@gmail.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.