Kent Tiyatrosu, Perdeyi Mahkumlar İçin Aralayacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu ’Ayyar Hamza’ adlı oyununu Ankara Yenimahalle Yarı Açık Ceza ve İnfaz Kurumu Müdürlüğü’nde mahkumlar için sahneleyecek. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında 600 mahkumun izleyeceği oyun, 9 Kasım’da sahnelenecek.

Mamaklıları tiyatroyla buluşturan Mamak Belediyesi, bu kez perdeyi mahkumlar için aralayacak. Yalnızca Mamak’ta değil, gelen talepler doğrultusunda pek çok yerde oyunlarını sahneleyen Kent Tiyatrosu, Ayaş, Sincan ve Ulucanlar Cezaevi’nin ardından bu kez Ankara Yenimahalle Yarı Açık Ceza ve İnfaz Kurumu Müdürlüğü’nde ‘Ayyar Hamza’ adlı oyunu sahneleyecek. Tanzimat döneminde yaşamış oyun yazarlarından Mehmet Ali Bey’in en güçlü edebi tiyatro eseri olarak babasının izni olmadan evlenmeye kalkan iki gencin başından geçen komik olayları konu alan Ayyar Hamza 20 kursiyer ile sahnelenecek. Sene başından itibaren 35 bin tiyatrosevere 6 oyun sahneleyen yönetmen Kenan Olpak yönetimindeki Kent Tiyatrosu, yılsonuna kadar 50 bin kişiye ulaşmayı hedefliyor. Kent Tiyatrosu, 2013 yılında da tiyatroseverler için 6 yeni oyun hazırlıyor.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak Kültür Merkezi’nde tiyatro eğitiminin aralıksız devam ettiğini ifade ederek, “Açmış olduğumuz tiyatro kurslarına şimdiye kadar toplumun her kesiminden katılım oldu. Kursiyerlerimiz Kent Tiyatrosu’na alınarak, tiyatro oyunları hazırladı. Bu oyunlar çok geniş seyirci kitlelerine sunularak, beğeniyle izlenildi.” dedi.

Focushaber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.