Kumbaracı50 Sezonu Açtı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kumbaracı50’nin 4. sezonu, 29 Eylül Cumartesi akşamı yapılan açılış kokteyli ve Yiğit Sertdemir’in yeni sezon sunumuyla tanıtıldı

1 Ekim’de Dertsiz Oyun’la açılan Kumbaracı50, yeni projeleriyle üretken ve dolu bir sezon vadediyor

Yeni Sezonda Kumbaracı50 ve Altıdan Sonra Tiyatro’da neler var…

Kumbaracı50’de “6 Üstü Oyun” Projesi

Yeni sezonun en çarpıcı projelerinden “6 Üstü Oyun” projesi Altıdan Sonra Yapım’ın yürütücülüğünde oluşturuldu. Türk tiyatrosunun en üretken yazarlarının bir araya geldiği projede, Aralık ayından itibaren her ay bir oyunun prömiyeri yapılacak. Ayşe Bayramoğlu, Civan Canova, Ebru Nihan Celkan, Mirza Metin, Yeşim Özsoy Gülan ve Yiğit Sertdemir’in, “BUGÜN” teması altında yazdıkları tek kişilik oyunlar, yine Türk tiyatrosunun duayen oyuncuları tarafından sahnelenecek. “6 Üstü Oyun” Projesinde tüm oyunların dekor ve kostüm tasarımını Başak Özdoğan yapıyor.

Prömiyeri Aralık’ta gerçekleştirilecek ilk oyun şu anda provada. Ebru Nihan Celkan’ın yazdığı “Kimsenin Ölmediği bir Günün Ertesiydi” oyununu Sumru Yavrucuk yönetiyor ve oynuyor.

Uluslararası Projeler

Theater an der Ruhr Partnerliği 2013

Kumbaracı50; Almanya’nın önemli tiyatro adamlarından Roberto Cuilli’nin Genel Sanat Yönetmenliği’ni yaptığı Theater an der Ruhr tarafından 2013 yılı partneri seçildi. Altıdan Sonra Tiyatro; 4 oyunuyla, Ocak, Mart ve Nisan aylarında Ruhr’da seyircilerle buluşacak. Gerçek Hayattan Alınmıştır, Barzo ile Konserve, Haz Makamı ve Karabahtlı Kardeşlerin Bitmeyen Şen Gösterisi.

Kumbaracı Yokuşu Sahne Oluyor…

Altıdan Sonra Tiyatro’nun, TANDEM kapsamında, Alman tiyatro topluluğu Loktsoff! ile ortak yapımı olan Yokuş Aşağı Emanetler; seyirciler ve oyuncular için apayrı bir deneyim. Projenin Almanya ayağı geçtiğimiz Mayıs ayında Stuttgart’ta bir metro istasyonunda gerçekleştirildi. Her iki ekipten oyuncuların birbirlerinin oyunlarına konuk olduğu koprodüksiyon İstiklal Caddesi’nde başlıyor. Seyircilerin kapalı devre ses sistemi ve kulaklıklarla takip ettiği oyun, Kumbaracı Yokuşu’ndan inerek Kumbaracı50 sahnesinde son buluyor. Türkiye’de pek örneğine rastlanmayan bu özel proje, Beyoğlu’nun hızlı akışı içerisinde yerini buluyor ve her oyunun birbirinden farklı olduğu bir deneyim sunuyor.

Altıdan Sonra Tiyatro yeni sezonda 8 oyunuyla Kumbaracı50’de…

Fail-i Müşterek, Karabahtlı Kardeşlerin Bitmeyen Şen Gösterisi, Haz Makamı, Yokuş Aşağı Emanetler, Gerçek Hayattan Alınmıştır, Barzo ile Konserve, Dertsiz Oyun. Provaları devam eden yeni oyun ise Yiğit Sertdemir’in kaleminden, Katilcilik. Oyun; Kasım ya da Aralık ayında prömiyer yapacak.

Kumbaracı50 Üçlemesi devam ediyor…

Altıdan Sonra Tiyatro’nun projesi Kumbaracı50 Üçlemesi oyunları; Gerçek Hayattan Alınmıştır, Barzo ile Konserve ve Dertsiz oyun yeni sezonda da üçleme günlerinde ard arda oyanacak. 20 Ekim ve 2 Kasım Cumartesi günleri 17:00’de başlayan oyunlar saat 24:00’te son buluyor. Hem oyuncular, hem de seyirciler için eğlenceli bir maraton yaşanıyor.

Kumbaracı50’de Gece Hikayeleri…

Geçtiğimiz sezonun çarpıcı projelerinden “Kumabaracı50’de Gece Hikayeleri” kapsamındaki oyunlar yeni sezonda da seyirciyle buluşacak. İstanbul’un hızına yetişemeyenler ve gece uykudan önce özel bir paylaşıma açık seyircilerle buluşma alanı yaratmak için tasarlanan bu projede yer alan oyunlar; Cuma ve Cumartesi geceleri saat 23:00’de sahne alıyor.

Haz Makamı, Seni Yenicem İstanbul, Barzo ile Konserve ve Dertsiz Oyun

Kumbaracı50’de Performans

Çağdaş performans Kumbaracı50’de… Performans sanatının usta koreograflarından Aydın Teker “3 Faz”ın, Mustafa Kaplan “İP” performansının Kumbaracı50 uyarlamalarıyla bu sezon Kumbaracı50’de olacak. “3 Faz” Kasım’da, “İP” Aralıkta seyirciyle buluşacak. Performansın yeni nesil koreografları İlyas Odman, Aslı Bostancı ve Mihran Tomasyan ve Çıplak Ayaklar Kumpanyası da sadece Kumbaracı50’de seyredilebilecek projeleriyle sahnede olacak. Çıplak Ayaklar Kumpanyası’nın “Faili Meçhul” adlı performans ve yerleştirme işi, 22-23 Ekim’de saat 20:00-23:00 arasında gezilebilir.

Kumbaracı50’de Konuk Gruplar

2012-2013 sezonunda yer alacak konuk gruplar, Kumbaracı50’de yer almak isteyen gruplar arasından seçildi. Konuk gruplar arasında 2 oyun prömiyerini yapacak. Sezon boyunca; Demet Evgar’ın kurduğu yeni topluluk Pangar, LULABAY Bir Cihangir Hikayesi ile, Ekip- Kara Sohbet ile, Semaver Kumpanya- Metot ile, Oyunbaz- Bernarda Alba’nın Evi ile, tiyatrotem-Acayipname oyunlarıyla Kumbaracı50’de olacak.

Kumbaracı50 Çocuk

Kumbaracı50 Pazar günleri çocukların…

Her Pazar saat 13:00’te Kumbaracı50’de çocuk oyunları sahne alıyor. Geçtiğimiz sezonda ailelerin ve çocukların memnuniyet ve ilgiyle karşıladığı, kaliteli yapımlar tiyatrotem, Semaver Kumpanya, BeReZe ve Altıdan Sonra Tiyatro tarafından çocuklara ulaştırılıyor.

Kumbaracı50 Çocuk içerisinde Can Çocuk Yayınları ile ortaklaşa yürütülen Can’lı Kitap Günleri yine her ayın bir Pazar günü saat 15:00’te küçük seyircilerle buluşuyor. Ücretsiz bir etkinlik olan Can’lı Kitap’ta, her ay seçilen farklı bir kitap ve hikayeler canlandırılıyor ve oyun sonrasında kitabın yazarıyla bir söyleşi düzenleniyor.

Kumbaracı50’de Atölyeler

Sezon boyunca bir çok yeni ve uluslararası atölye Kumbaracı50’de…

Ekim ayı, 2 yeni atölyeyle başlıyor. Yiğit Sertdemir’le yazarlık, Şule Ateş’le hareket ve metin atölyeleri Ekim’in ilk haftası başlıyor. Kasım ayın’da Goethe Enstitüsü ile işbirliği içerisinde bir okuma tiyatrosu gerçekleştirilecek. Okuması yapılacak olan oyunun yazarı Marianna Salzmann ile de 9-10-11 Kasım tarihlerinde bir yazım atölyesi düzenlenecek. Aralık ayında ise çok önemli bir atölye bizi bekliyor. Theater an der Ruhr partnerliği kapsamında Genel Sanat Yönetmeni Roberto Cuilli Kumbaracı50’de bir atölye verecek. Atölyenin detayları Kasım ayı başında duyurulacak. Mart ayında ise Avrupa Michael Chekhov Atölyesi’nden konuk eğitmenlerimiz olacak ve eğitim modüllerinden birini Kumbaracı50’de gerçekleştirecekler.

Kumbaraci50

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.