Kurbağa Prens Anadolu Turnesi'nde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zorlu Çocuk Tiyatrosu, “Kurbağa Prens” oyununun turnesi kapsamında Anadolu’nun dört bir yanındaki çocuklara tiyatro sevgisi aşılamaya devam ediyor. “Kurbağa Prens” oyunu 2012-2013 sezonundaki turne kapsamında 12 şehirde toplam 48 oyun sergileyerek minik izleyicileri ile buluşacak. Ücretsiz olarak sahnelenecek oyunun ilk gösterimi, 11 Ekim Perşembe günü saat 11.00’de Erzurum Büyükşehir Kültür Merkezi’nde yapılacak. Oyunun biletlerine tiyatro sahnelerinin gişelerinden ulaşılabilecek.

Bugüne kadar Türkiye’nin dört bir yanında 500 bine yakın çocuğa tiyatronun büyülü dünyasının kapılarını aralayan Zorlu Çocuk Tiyatrosu, 10. sezonunda “Kurbağa Prens” oyunu ile Anadolu’nun pek çok şehrinde çocuklarla buluşuyor.

Grimm Kardeşler’in ünlü masalı Kurbağa Prens, Özlem Saraç tarafından günümüze uyarlandı. Zorlu Çocuk Tiyatrosu tarafından Gaye Cankaya’nın yönetmenliğinde sahnelenen oyun, izleyicilere “ilk görüşte önyargıyla yaklaştığınız insanların içlerindeki ‘güzelliği’ ancak onları tanıdıkça keşfedebilirsiniz” mesajını veriyor.

“Kurbağa Prens” oyunu, Ekim ayı içerisinde sırasıyla Erzurum, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Elazığ ve Malatya illerinde sahne alacak. Nisan ayında ikinci Anadolu turnesine çıkacak olan oyun, ilk gösterimini 10 Nisan tarihinde Adıyaman’da yapacak. Oyun daha sonra sırasıyla Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye ve Adana illerini gezecek. 5 yaş ve üzeri tüm seyircilere seslenen oyunun biletleri ise ücretsiz. Turne ile ilgili detaylara www.zorlucocuktiyatrosu.com adresinden ulaşılabilineceği belirtildi.

ZORLU ÇOCUK TİYATROSU HAKKINDA:

Zorlu Çocuk Tiyatrosu, Mehmet Zorlu Vakfı’nın eğitimden, kültür sanat ve spora kadar birçok alanda gençlerin ve çocukların gelişimini destekleyen çalışmalar kapsamındaki faaliyetlerinden biri olarak 2003 yılında kuruldu. Türkiye’nin dört bir yanında tiyatroya gitmeyen çocuğun kalmaması ve çocukların sanatla küçük yaşlarda tanışması için kurulan Zorlu Çocuk Tiyatrosu, bugüne kadar 500 bine yakın çocuğa tiyatronun büyülü dünyasının kapılarını açtı.

2003 yılından bu yana Müziğin Kalbi, Burun, Karagöz, Cadılar ve Hint Fakiri, Kurşun Askerin Utancı, Kediler ve Fareler Mutfağı, Oz Büyücüsü ve Bremen Mızıkacıları oyunlarını çocuklarla buluşturan Zorlu Çocuk Tiyatrosu, yeni sezonda İstanbul’da sahnelenen Çirkin Ördek Yavrusu Müzikali’nin yanı sıra Kurbağa Prens oyunu ile Anadolu turnesine çıkıyor.

Haberfx

Paylaş.

Yanıtla