Levent Kırca: İşçi Partisi'ne Koşarak Geldim

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Levent Kırca, Fikret Otyam, Oktay Akbal, İlyas Salman, Suzan Aksoy, Muazzez İlmiye Çığ, Özdemir Nutku ve 1700 toplum önderi ‘Yeniden Atatürk Devrimi İçin’ İşçi Partisi’nde birleşti.
Devrim şehitleri için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in katılımcılara “Kahramanlar” diye başlayan mesajının katılımcılara iletilmesiyle devam etti.
PERİNÇEK’İN “KAHRAMANLAR” MESAJI
Perinçek, partililere şöyle seslendi: “Değerli emekçiler, değerli gençler, değerli aydınlarımız hepinizi yürekten duygularla selamlıyorum. Milletler büyük zorlukları kahramanlarıyla yenerler. Sizlere buradan sesleniyorum: Kahramanlar öne çıksın. Buradan görüyorum hepiniz öne çıkıyorsunuz. Sizler Ergenekon’da demirleri eriten, kayaları yaran demircilersiniz. Tarihsel görevinizin bilincindesiniz. Sorumlusunuz. Size güveniyorum. Halkımıza önderlik görevinizi başarıyla yerine getireceksiniz. Türkiye’miz büyük belalarla cephe cepheye gelmiştir. Buradan büyük bir devrimle çıkacağız. Devrim kaçınılmazdır. Hepimiz Kemalist devrimi başaracağız. Devrimin yiğitleri, öncüleriyiz. Gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağız. Haydi aslanlar. Haydi kahramanlar. Halkımıza güveniyoruz. Türkiye’mizi haçlı emperyalizminden kurtaracağız. BOP Eşbaşkanlığının diktasını yıkacağız. Türkiye’mizi böldürmeyeceğiz, milletimizi birleştireceğiz. Çankaya Atatürk’ün Çankaya’sı olacak. Türkiye Türkiye’den yönetilecek. Devlet Gladyonun, mafyanın, Tarikatların elinden kurtarılacak. Devlet halkın devleti olacak. Emeğin Türkiyesini kuracağız. Haydi göreve.”
ÖNCÜ İSİMLER GÖREVE HAZIR
Daha sonra“Yurtseverlik kalesi İşçi Partisi” sloganı eşliğinde kürsüye gelen İşçi Partisi Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey, “İşçi Partisi, 68 gençlik hareketinde, 15-16 Haziranlarda, Kanlı Pazarlarda, Alibeyköy işçi yataklarında, Demirdöküm direnişlerinde, Genel Grevlerde! Ödemiş-İzmir, Adapazarı-İzmit uzun yürüyüşlerinde, 1 Mayıslarda, Maraşlarda, 2 Temmuzlarda vurula, yakıla, Söke Pazarcık köylerinde, toprak işgallerinde, 12 Mart – 12 Eylül zindanlarında, Ziverbey Köşklerinde, Mamaklarda İşçi Sınıfının 89 Bahar eylemlerinde, Zonguldak – Ankara Büyük Madenci yürüyüşünde, Bismil Cumhuriyet köyünde, Ermeni Soykırım yalanına karşı Lozanlarda, Berlinlerde, Parislerde, Ergenekon Balyoz tertiplerinde, Özelleştirme saldırısına karşı tekellerde, Sümerbanklarda, Kıbrıs davasında Denktaş’la, Cumhuriyet mitinglerinde, Büyük mücadelelerde inşa edildi!

40 yıldır sınanan, cesur ve dayanıklı önder kadrolarıyla, sağlam örgütleriyle, fedakârlıkla yarattığı araçlarıyla, gözünü budaktan sakınmayan gençliğiyle ve milleti birleştirmeye yönelik çözümleri ve yaptığı işlerle bugünler için inşa edildi! Bugün İşçi Partisi ile karşılaştırabileceğimiz ikinci bir örgüt yoktur!” dedi.
Günümüz koşullarının devrimi dayattığını belirten Özbey, “Emperyalizmin ve Mafya-Tarikat-Gladyo diktasının yıkma, bölme ve dağıtma saldırısı, devrimi dayatmaktadır. Tek çözümün devrim olduğu koşullarda, İşçi Partisi’nin yıldızı parlamakta ve Milletin yolunu aydınlatmaktadır. İşçi Partisi’nin tarihsel misyonunu yerine getireceği günler gelmiştir” dedi.
BİRLEŞE BİRLEŞE GELİYORUZ
Kemalist, sosyalist, halkçı, milliyetçi kesimden yurtseverlerin, devrimcilerin mücadeleye atılmak için Atatürk devriminin kalesi İşçi Partisi’ne katıldıklarını söyleyen Özbey, “Bütün yurtseverleri, BOP Eşbaşkanlığını yıkıp, Milli Hükümeti kurmak için, Türkiyemizi yeniden Kemalist Devrim rotasına sokmak, yeniden Atatürk Cumhuriyeti’ni kurmak için İşçi Partisi’ne üye olmaya, görev almaya çağırıyoruz” dedi.
1700 ÖNCÜ ARTIK İŞÇİ PARTİSİ’NDE
Törene katılan ve Parti rozetleri takılan Fikret Otyam (Gazeteci-yazar), Levent Kırca (Tiyatro sanatçısı), Prof. Dr. Tülin Onat (Ressam), Sarper Özsan (Kompozitör-1 Mayıs Beste ve söz yazarı), Prof. Dr. Tülin Oygün (Gazi Üniversitesi E. Rektörü), Ziya Birol (Yeni Parti Gen. Bşk. Yardımcısı), İbrahim Aksoy (Petrol-İş Sendikası E. Başkanı), Emin Dağ (CHP Tekirdağ Gençlik Kolları Bşk. Yrd.), Bayram Özaslan (İskenderun İsdemir Emekli ve Çalışan İşçiler Derneği Başkanı) ve yirmiye yakın katılımcı konuşma yaptı.
Resim ve Fotoğraf sanatçısı Fiktet Otyam, rozetinin takılmasının ardından, “8 aylık İşçi Partiliyim ne mutlu bana, ne mutlu bana, ne mutlu hepimize” dedi.
“Partiye kimsenin çağırmasını beklemeden kendisinin geldiğini, yürüyerek değil koşarak geldiğini belirten Levent Kırca, “Bütün Türkiye burada. Bizler belli kitleleri temsil ediyoruz. Onların da yüreklerini getirdik size. Demin yumruklarımızı kaldırdık. Bu yumruklar böyle havada kalmayacak. Birilerinin başına inecek. Ant içiyorum. Bu rozet ceketimin yakasına değil, kalbime takıldı. Perinçeklere nispet ben de oğlumla geldim. Ve daha pek çok oğul getireceğim. Ben işçi Partisi’ne sadece sanat birikimimi getirmedim. Ben buraya işçilik yapmaya, gerekirse tuvalet temizlemeye geldim” sözleriyle devrimci partide görev yapmanın ne anlam taşıdığının da altını çiziyordu.
Bütün yurtseverleri Partiye çağıran Kırca, sözlerini “Herkesi İşçi Partisi’ne çağırıyorum. Hepinizi bekliyoruz. Başımızın üstünde yeriniz var” diye bitirdi.
1 Mayıs Marşının bestecisi ve söz yazarı, kompozitör Sarper Özhan da, İşçi Partisindeki arkadaşlık ve dostluğu yeni tanımadığını 60’lı yıllardan beri bildiğini zaten bu partinin içinde olduğunu belirtti. “şuanda yuvaya yeniden dönüyorum. Üyeliğim şuanda resmileşti. Çok mutluyum” diye konuştu.
Gazi Üniversitesi Eski Rektör Yardımcısı Tülin Onat, “İlk defa bir partiye üye oluyorum. Ben buraya bir rakam olarak gelmedim. Atatürkçü, Devrimci Türkiye’nin inşası için çıktım geldim. Çok gururluyum” dedi.
Türkiye Komünist Partisi eski üyesi olan İsmet Eyüboğlu da salona “Trabzon İl Başkanımız Cengiz Baştımar, Mustafa Suphilerin, Zeki Baştımarların, Karadenizin cefakar emekçilerinin, selamlarını getirdiğini söyleyerek başladı “nereye geldiğimin farkındayım. 150 yıllık devrim birikiminin partisi burası. Yapacak çok işimiz var” diye konuştu.
CHP Tekirdağ E. Gençlik Kolları Bşk Yardımcısı Emin Dağ, Tekirdağ’ın bütün ilçelerinde Partiyi örgütleyeceğini ve bütün köylerini İşçi Partisi ile tanıştıracağını söylerken, İşçi Partisi’nin önümüzdeki günlerde nasıl büyüyeceğinin de işaretlerini veriyordu.

Parti rozeti takılan Bayram Özaslan (İskenderun İsdemir Emekli ve Çalışan İşçiler Derneği Başkanı), Hatay’da İşçi Partisi’nin önderliğinde gerçekleştirilen “Türkiye-Suriye Kardeştir Savaşa Hayır” mitinginin İşçi Partisi’ne karşı sevgiyi büyüttüğünü belirterek, “İşçi Partisi’ni Hatay’da en büyük parti durumuna getireceğiz” dedi.
Salonun en dinamik katılımcıları olan gençlere “Öncü Gençlik Yemini”ni ettirmek için Öncü Gençlik üyeleri sahneyi doldurdu. Gençler ve salondakiler “varlığımız Türkiye’nin varlığına, Türkiye’nin bağımsızlığına, Türk devrimine, Türkiye’nin emekçilerine armağan ediyoruz. Kendimizi, milletimize, milletimizin özgürlüğüne, vatanın bütünlüğüne her şeyimizi veriyoruz. Armağan olsun” sözlerinden oluşan yemini yumrukları havada ettiler.
Konuşmaların ardından, aralarında çok sayıda tanınmış sanatçı, yazar, akademisyen, emekli asker gibi seçkin aydın ile gençlik ve emekçi önderinin bulunduğu 1700’ü kişiye İP Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey ve Genel Başkan yardımcılarımız tarafından tarafından rozetleri takıldı.

Ulusal Kanal

Paylaş.

Yanıtla