Maya Sahnesi Sezona Cüneyt Türel İsmiyle Merhaba Diyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

2001 yılından beri Beyoğlu’nda bir tiyatro mekânı olarak pek çok oyuna ev sahipliği yapan Maya Sahnesi, 2012-2013 sezonundan itibaren yoluna “Maya Cüneyt Türel Sahnesi” olarak devam edecek.

2011 Şubat ayında Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu’nun yönetiminde yeniden düzenli bir program ile tiyatro severleri ağırlamaya başlayan Maya Sahnesi, yeni sezonu usta tiyatrocunun adıyla karşılıyor. Geçtiğimiz aylarda kaybettiğimiz, Türkiye tiyatrosunun önemli isimlerinden Cüneyt Türel’in adı Maya Sahnesi vasıtasıyla yaşamayı sürdürecek.

Tiyatro sahnelerinin oyunlarla, eğitim ve atölyelerle ayakta kalmasına büyük önem veren ustanın sözlü vasiyeti doğrultusunda, ailesinin isteği ve onayıyla Maya Sahnesi sahne sanatları alanının canlı ve dinamik mekânı olma yolunda Cüneyt Türel ismiyle ilerleyecek.

Maya Cüneyt Türel Sahnesi açılışını 18 Ekim’de BGST Tiyatro Boğaziçi’nin “Musahipzade ile Temaşa” oyununun ilk gösterimiyle yapacak.

Maya Cüneyt Türel Sahnesi’nde Neler Var

Maya Cüneyt Türel Sahnesi Ekim ve Kasım programında BGST Tiyatro Boğaziçi’nin yanı sıra Nihal Koldaş-Bilsak Tiyatro Atölyesi; Tiyatro Gerçek; Siyah, Beyaz ve Renkli; Kadıköy Sanat Tiyatrosu; Kara Kabare; Ray Performans Kolektifi gibi grupların oyunlarına yer verecek.

Sezonu “Musahipzade ile Temaşa” isimli yeni oyunuyla açacak olan BGST Tiyatro Boğaziçi, Musahipzade Celal’in eserleri vasıtasıyla izleyenleri Osmanlı Devri’nde bir İstanbul yolculuğuna çıkaracak. Moliere ve Shakespeare’den sonra bu kez Mushaipzade Celal ve tiyatrosunu araştıran grup 18 Ekim’den itibaren seyirci karşısında. BGST Tiyatro Boğaziçi ayrıca “Eleni’den Mektuplar”, “Selam Sana Shakespeare”, “Otobüs”, “Yeni Bir Hayat İçin”, “Moliere Efendi” gibi repertuvar oyunlarını sergilemeye devam edecek.

Geçtiğimiz 1,5 sezon boyunca Maya Sahnesi’ndeki tüm oyunları izlemek isteyenler için büyük kolaylık sağlayan Mayakart uygulaması bu sezon da devam ediyor. Aylık ve sezonluk olmak üzere iki ayrı kategorideki “Mayakart”a dileyen seyirciler Maya Cüneyt Türel Sahnesi gişesinden ulaşabilir.


Maya Cüneyt Türel Sahnesi Ekim Programı

18 Ekim Perşembe 20.30 “Musahipzade ile Temaşa” / BGST Tiyatro Boğaziçi
19 Ekim Cuma 20.30 “Musahipzade ile Temaşa” / BGST Tiyatro Boğaziçi
20 Ekim Cumartesi 20.30 “Musahipzade ile Temaşa” / BGST Tiyatro Boğaziçi
22 Ekim Pazartesi 20.30 “Meymenetsiz Musibet” / Kara Kabare
28 Ekim Pazar 18.00 “Musahipzade ile Temaşa” / BGST Tiyatro Boğaziçi
31 Ekim Çarşamba 20.30 “Şehir” / Kadıköy Sanat Tiyatrosu

İstiklal Caddesi, Halep Pasajı, Kat 2, Beyoğlu

Tel: 0 212 252 74 52 – 0 530 952 86 96

info@mayasahnesi.comwww.mayasahnesi.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.