Nasıl Anlatsak Şunu Almanya'da

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber/Tiyatrotem Kasım ayında Nasıl Anlatsak Şunu adlı oyunuyla Almanya’nın Hamm kentinde düzenlenen tiyatro festivaline katılacak. 5.Uluslararası Hellwach Tiyatro Festivali her yaştan seyirciye seslenen ve Hamm kentinde yerleşik Helios Theater tarafından iki yılda bir gerçekleştirilen bir festival. Tiyatrotem’in 2008 yılında Böyle Devam Edemeyiz adlı oyunla  katıldığı bu festival Ruhr Bölgesi’ndeki diğer kentleri de kapsıyor. Nasıl Anlatsak Şunu adlı oyunun turne programı şöyle:

8 Kasım 2012 Perşembe, 09:00 ve 11:00, Ahlen
09 Kasım 2012 Cuma, 09:30 ve 11:30, Schwerte
10 Kasım 2012 Cumartesi, 15:00 HELIOS Theater, Hamm

Şehsuvar Aktaş ve Ayşe Selen’in hem oynadıkları hem de kukla ve tasvirleri oynattıkları oyun bir masa üzerinde doğrudan oynatılan üç boyutlu bir kuklanın aklından geçenlerin hayal perdesinde renkli tasvirlerle görselleştirilmesi üzerine kurulu. Oyun ilk kez 2008 Ocak ayında Berlin’de oynandı; daha sonra yolculuğuna Viyana, Istanbul, Yeni Delhi, Mumbai, Eskişehir, Kopenhag duraklarıyla devam etti.

Tiyatrotem cephesinde önemli bir gelişme ise şöyle: ASSİTEJ (Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatrolar Birliği) Türkiye Merkezi ve Sahne Dergisi işbirliği ile gerçekleşen 2012 Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Ödülleri belirlendi.  Hayati Asılyazıcı, Prof. Dr. Hülya Nutku, Doç. Dr. Tülin Sağlam, Dr. Nihal Kuyumcu, M. Nurkut İlhan,  T. Murat Demirbaş ve Dr. Servet Aybar’dan oluşan jüri üyeleri toplam 28 oyunu inceleyerek 12 dalda ödül verdi. Bu sonuçlara göre En iyi Yapım Ödülü Lahana Sarma adlı oyunuyla tiyatrotem’e verildi. Ödüller 26 Kasım’da Ankara’da yapılacak törenle sahiplerine verilecek.

Paylaş.

Yanıtla