Necip Fazıl'ın Püf Noktası İlk Kez Sahnelendi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Necip Fazıl Kısakürek’in son tiyatro eseri ”Püf Noktası” ilk kez izleyiciyle buluştu.

Türk Edebiyatı’nın usta isimlerinden Necip Fazıl Kısakürek’in ”Püf Noktası” isimli tiyatro oyununun galası İstanbul Bahçelievler’de yapıldı.
1970’li yıllardaki çarpıklıklar eleştiriliyor

“Püf Noktası”nda, sanat, siyaset, edebiyat ve medyadaki çarpıklıklar eleştiriliyor. 1970’li yıllardaki sosyal ve toplumsal sorunların ele alındığı oyun, günümüzde yaşanan benzer sorunlara da ayna tutuyor. Galada konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, “Bizim sosyal hayatımızın, yaşadığımız hayatın çarpıklıklarını ortaya koyan çok önemli eserlerden bir tanesi” dedi.
İlk kez sahneleniyor

Sanat Yönetmeni Kerem Yılmaz ise “Necip Fazıl’ın piyes olarak piyasaya sunulan son eseri 2002 yılında baskıya sunuldu. Profesyonel olarak ve yayınevinden izinli olarak ilk kez bizsahneliyoruz” diye konuştu.
Oyunun konusu

Oyunun konusu ise şu şekilde;
Cemiyet hayatından, bozuk düzenden, hakkın haklıya verilmemesinden bıkmış, düzene bir türlü ayak uyduramayan şair Recep Kafdağlı “Ya ol, ya da öl” deyiminden yola çıkar ve olamayanların ölmesi gerektiği düşüncesiyle, olamadığı için ölmeyi tercih eder. Ölmeyi de başaramayan şair şans eseri oluverir. Şair bir anda ülkenin kilit isimlerinden biri haline gelir. Fakat bulunduğu sahte durumdan, çarpık düzeni fark eder. Her şeyin bir eften püften ibaret olduğu sonucuna varır. Şair içinde yaşadığı ikilemlerle toplumun belli kesimlerine göndermeler yapar.

Kaynak: AA

Haber7

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.