Ölüme Değil Çözüme Ortak Ol!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

[ Ankara’da oluşturulan Aydın-Sanatçı İnisyatifi’nin 12 Eylül tarihinden itibaren devam eden ve 47. gününe giren açlık grevleri ile ilgili olarak yayınladıkları çağrı metnini okuyucularımızla paylaşıyoruz.]

“Ölüme Değil Çözüme Ortak Ol!”

Anadolu ve Mezopotamya toprakları bir kez daha Açlık Grevleriyle sarsılıyor! 82, 84, 96 ve 2000 açlık grevlerinde olduğu gibi, zindanlarda direniş geleneği özgürlük mücadelesine bir kez daha omuz veriyor.

Kürt sorununda inkâr, imha ve tasfiye politikalarında ısrar eden AKP hükümetine karşı 45 günü aşkın süredir 776 Kürt tutsak süresiz-dönüşümsüz açlık grevindeler.

Açlık grevleri gün be gün yayılarak sürerken başta toplumsal mücadele güçleri olmak üzere işçilerin, emekçilerin, gençlerin ve kadınların yapabileceği bir şeyler var!

Kürt sorununda çözümsüzlüğe ve kirli savaş siyasetine, halkların birlikte yaşama iradesini sekteye uğratan ve halklar arası kin ve düşmanlığa yol açan uygulamalara dur de!Özgürlüğün, adaletin ve vicdanın sesi ol!

19 Aralık! Bir daha Asla İzin Vermeyeceğiz!

Türkiye’de onlarca cezaevinde yüzlerce tutsak tarafından sürdürülen açlık grevlerine karşı 45 gündür süren sessizliği Adalet Bakanı Sadullah Ergin bozdu. Tutsakların talepleri karşısında somut bir adım atmayan AKP hükümeti, S. Ergin’in ağzından tutsaklara zorla müdahale edilebileceğini de ilan etti. Bakanlar, konuşanlar, açıklama yapanlar değişiyor ama devletin zulüm politikası değişmiyor, süreklilik arz ediyor. 19 Aralık Katliamı’nı “Hayata Dönüş” olarak adlandıran siyasi rejim, şimdiyse tutsakların “beden bütünlüğü”nden söz ediyor ve devletin sorumluluğunda olduğunu deklare edip ‘müdahale’ imasında bulunuyor.

“Ankara Aydın ve Sanatçı İnisiyatifi” olarak süren açlık grevlerinin takipçisi olacağımızı ilan ediyor, açlık grevlerinin ölümlerle ve sakatlanmalarla sonuçlanmadan bir an önce cevap bulabilmesi için Kürt politik tutsakların taleplerinin dikkate alınması ve somut adımların bir an evvel atılması gerektiğinin altını çiziyoruz. Başta duyarlı kamuoyu olmak üzere tüm halkımızı tutsaklarla dayanışma içinde olmaya ve kamuoyu oluşturmaya çağırıyoruz.

Haber Fabrikası

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.