Pasaportsuz Kelimeler

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Nikolay Haitov Drama Tiyatrosu’nda sahnelenen oyuna Smolyan halkı büyük ilgi gösterirken, ‘Atlılar’ adlı filmin çekimleri için Bulgaristan’da bulunan TOBAV Başkanı Tamer Levent de oyunu izleyenler arasındaydı.Tamer Levent, Uçaneller Kültür ve Sanat Derneği ekibi ile oyunun ardından yaptığı görüşmede; ‘ Lüleburgaz’dan dünyaya açılan Uçaneller Kültür ve Sanat Derneği gittikleri her yerde adından söz ettiriyor. Bu proje sayesinde iki ülke toplumu arasında önemli anlamda bir farkındalık oluştu. Yapılan çalışmaları ve elde edilen sonucu görünce mutlu oldum.’ dedi.
Smolyan Belediye Başkanı Nikolay Todorov da proje çalışmalarını izleyerek, Uçaneller Kültür ve Sanat Derneği ekibini tekrar Smolyan da görmekten mutluluk duyacaklarını belirtti.
Todorov; ‘Rodopların orta kesiminde bulunan Smolyan kenti kış mevsiminde de ziyaretçileri beklemektedir. Uçaneller Kültür ve Sanat Derneği ekibini kış mevsiminde de Smolyan’da görmek isteriz.’ dedi.
Uçaneller Genel Sanat Yönetmeni Mesut Sarıoğlu da; ‘Proje bir yıldır sürüyor. Yoğun bir çalışma temposundan geçtik, masa başında çalıştıktan sonra sahada çalışma yaptık. Mustafa Sarıoğlu  oyunun metnini yazdı, her iki tarafın oyuncuları da kendi ülkelerinde çalışmalarını sürdürdüler, önce Türkiye’de bir araya geldik, şimdi Smolyan’da bu provaların son aşamasını gerçekleştirdik ve oyunu sahneledik. Önümüzdeki hafta sonu oyunu Kırklareli ve Lüleburgaz’da seyirciyle buluşturacağız. 20 Ekim tarihinden sonra tekrar Smolyan’a gelip oyunu burada sahneleyeceğiz. Tamer Levent gibi Türk tiyatrosunun önemli bir isminin bu etkinliğe katılması da bizlere güç verdi. Katkı sağlayan herkese teşekkür ederim.’ şeklinde konuştu.
Görünümgazetesi
Paylaş.

Yanıtla