Şehir Tiyatroları'ndan Ekim'de 4 Yeni Oyun

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vişne Bahçesi, Dar Ayakkabıyla Yaşamak, Oyun ve Ali Baba ve Kırk Haramiler… İBB Şehir Tiyatroları, Ekim’de 4’ü Yeni 33 oyunla perdelerini açıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 3 Ekim 2012 tarihinde, 4’ü yeni 33 oyunla seyircisinin karşısına çıkıyor. Anton Çehov’un yazdığı Engin Alkan’ın yönettiği Vişne Bahçesi, Duşan Kovaçeviç’in yazdığı M. Nurullah Tuncer’in yönettiği Dar Ayakkabıyla Yaşamak, Samuel Beckett’ın yazdığı Şahika Tekand’ın yönettiği Oyun, Can Doğan’ın yazıp yönettiği Ali Baba ve Kırk Haramiler adlı yeni oyunları repertuarına katıyor.

Ekim ayında sahnelenecek diğer oyunlar ise şunlar; Surname 2010, Hedda Gabler, Doğum Günü Partisi, Perşembenin Hanımları, Toros Canavarı, Gönlümdeki Osman Hamdi Bey, Zırhlı Kurt (Kösem Sultan ile Avcı Mehmed), Meraklısı İçin Öyle Bir Hikâye, Şark Dişçisi, İstanbul Efendisi, İntiharın Genel Provası, Arka Bahçe, Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi, Ben Sinema Artisti Olmak İstiyorum, Lüküs Hayat, İstanbul Hatırası, Sevgili Doktor, Ateşli Sabır (Postacı), Yüzleşme, Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz ve çocuk oyunları Sokak Kedileri, Karagöz Balıkçı, Çiçek Prenses, Şahmeran, Fareli Köyün Kavalcısı, Cambazhane, Deniz Kızı, Boncuk, Pırtlatan Bal…

Ekim ayında sahnelenecek yeni oyunların konuları şöyle:

İBB Şehir Tiyatroları’nın yeni oyunu Vişne Bahçesi, 19. yüzyıl sonu Rus aristokrasisinin çözülüşüne ve çöküşüne tanıklığa çağırıyor. Çağın ekonomik gelişmeleri ve toplumsal istekleri karşısında yok edilen doğanın da anlatıldığı “Vişne Bahçesi”, “değişim” denilen sürecin sorgulanışını sunuyor. Rus edebiyatının ve tiyatrosunun önemli ismi Anton Çehov’un yazdığı, Engin Alkan’ın yönettiği oyunda; Hümay Güldağ, Aslı Nimet Altaylar, Berna Adıgüzel, Zafer Kırşan, Engin Alkan, Emre Şen, Hüseyin Tuncel, Işıl Zeynep Tangör, Murat Üzen, Selin Türkmen, Erhan Abir, Ahhan Şener, Çağlar Polat, Samet Hafızoğlu, Abdullah Topal, Başak Erzi – Zeynep Ceren Gedikali, Destan Batmaz rol alıyor. Oyun 3-7 Ekim 2012 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde…

İBB Şehir Tiyatroları’nın ilk defa seyirciyle buluşacak diğer yeni oyunu ise Dar Ayakkabıyla Yaşamak. Oyun, özelleştirme yapılarak kapatılan bir ayakkabı fabrikasında, 5 işçinin haklarını almak için başlattığı açlık grevi ve sonrasında medyanın bu direnişi bir tür ölüm-kalım oyununa dönüştürmesini anlatıyor. Duşan Kovaçeviç’in yazdığı M. Nurullah Tuncer’in yönettiği oyunda; Bora Seçkin, Müge Akyamaç, İbrahim Can, Nihat Alpteki, Yeliz Gerçek, Bennu Yıldırımlar, Tankut Yıldız, Volkan Ayhan, Çağrı Hün, Uskan Çelebi rol alıyor. Oyun Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde 3-14 Ekim 2012 tarihleri arasında sahnelenecek.

 Samuel Beckett’in yazdığı, Şahika Tekand’ın yönettiği 18. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında da sahnelenen “Oyun”, İBB Şehir Tiyatroları’nın bir diğer yeni oyunu. 2. Dünya Savaşı’ndan sonra meydana gelen değişimler, yeni toplumsal yapılanmalar sonucunda bireyin duyduğu yalnızlık ve çaresizliği yansıtan oyun, günümüz insanının değişmeyen ve günden güne çoğalan çelişkilerini yalın ve çarpıcı bir üslupla sahneye taşıyor. Oyunda Ali Gökmen Altuğ, Göksel Arslan, Aslı Aybars, Pelin Budak, Burçak Çöllü, Seda Fettahoğlu, Yeliz Gerçek, Ozan Gözel, Nurdan Gür, Nurdan Kalınağa, Aslıhan Kandemir, Selen Kartay, Yeşim Koçak, Buket Yanmaz Kubilay, Mehmet Okuroğlu, Özge Özder, Özgür Tanık, Esin Umulu, Ali Mert Yavuzcan, Çağlar Yiğitoğulları, Nurdan Gür, Göksel Arslan rol alıyor. Oyun, 17-21 Ekim 2012 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde seyircisiyle buluşuyor.

Ali Baba ve Kırk Haramiler, sezonun ilk yeni çocuk oyunu. Can Doğan’ın yazıp yönettiği oyun, Ali Baba ve Kırk Haramiler masalını, eğlenceli ve müzikal bir formla çocuk izleyiciyle buluşturuyor. Can Ertuğrul, Cem Uras, Defne Gürmen Üstün, Deniz Evrenol, Doğan Şirin, Erhan Özçelik, İbrahim Gündoğan, Melisa Demirhan, Ömer Barış Bakova, Özgür Atkın, Selin İşcan, Tuğçe Açıkgöz, Uğur Dilbaz, Yasemin Gezgin’in sahne aldığı oyun 13-14-20-21-27-28 Ekim – 3-4 Kasım 2012 tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi’nde izlenebilir.

Ntvmsnbc

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.