Tiyatro Baykuş 9 Ekim'de Oyun Atölyesi'nde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatro Baykuş

GECE O KADAR KİRLİYDİ Kİ İKİSİ DE KAYBOLDU

Ötekileştirilmiş, yalnızlaştırılmış, yasa dışı yollara mecbur bırakılmış, iki çaresiz insanın sert ve kirli hikâyesi anlatılıyor … “nasıl bir dünyada yaşamışsın ki insanlara güvenin kalmamış’’

Plinio Marcos’un yazmış olduğu “Gece O Kadar Kirliydi ki İkisi de Kayboldu” oyununu Orhan Güner Türkçe’ ye çevirmişdi.

Oyunda, pazarda çalışan ve aynı bodrum katını paylaşan iki hamalın hikayesi anlatılmakta. Liseyi bitirmiş ve bu yüzden kendini diğerinden daha bilgili ilan eden, bulunduğu durumu bankada memuriyet gibi bir iş bularak değiştireceğini düşünen, metropole taşradan gelmiş Tonho ile şehirde büyümüş, şehir hayatını tanıyan ve bu yönüyle diğerine üstünlük sağlayan, okumamış, yoksulluğu bilen, birşeyler kazanmak için her türlü yolu mübah gören, bundan gocunmayan, sınıf atlama gayretinde olmayıp, şehir hayatının sunduğu her türlü zevki tatmak isteyen Pako’nun hikayesi.

İki karakterin birbirini ötekileştirip, hiçbir şeyi paylaşmayıp, çoğaltmayıp, metropolün pisliğinde ve karanlığında yok oluşa sürüklenmelerinin anlatımı: “ Gece O Kadar Kirliydi ki İkisi de Kayboldu.”

Tiyatro Baykuş’un oyuna, hikayeye ve karakterlere yaklaşımı; ötekileştirmeden, yabancılaşmadan hikayeyi anlatmak. Günümüz hastalığı olan birbirimizin sırtına basarak sınıf atlama telaşının, bir şeylere sahip olma hırsının, bireysel bir hastalık olmadığını bilerek, tam da bu nedenle karakterleri suçlamadan, onları anlamaya, anlatmaya çalışmak.

Çünkü biz biliyoruz ki yoksulluk suç değildir ve yoksullaştırılmış insanların birbirlerini yok etmesi için daima bir sebep bulunur.

Yazan: Plinio Marcos

Çeviren: Orhan Güner

Yöneten: Erkan Bektaş

Müzik: Fatih Al

Oynayanlar:

Fatih Al – Erkan Bektaş

Oyun gün ve saati:

9 Ekim 2012 Salı 20.30

Bilet fiyatları: Tam bilet: 30TL, Öğrenci bileti: 20TL

(Tek perde; 80’)

Gişe tel: 0216 345 39 39

Adres : Dr. Esat Işık Cad. No:15 Moda Kadıköy – İstanbul Büro Telefon : 0 216 349 98 78 – 0 216 349 98 79

Gişe Telefon : 0 216 345 39 39 Fax : 0 216 349 99 76 E-Mail : bilgi@oyunatolyesi.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.