"Tiyatrodan Kazanılan Para Ye Ye Bitmiyor"

Pinterest LinkedIn Tumblr +

[Tiyatro sanatçısı Özge Özberk, kardeşi Özgür Özberk’in yönettiği ‘N’apcaz Şimdi’yle geri döndü.  Presstürk’ e verilen ropörtaj’da dizi setlerinden, tiyatroya bakış açısına kadar bir çok sorunun yöneltildiği söyleşiyi kısmen aktarıyoruz…]

– Oyuncu olmaya karar verdiğinizde, her türlü başarısızlığa karşı, elinizde bir ´B´ planı var mıydı?

Hiç yoktu. Çünkü oyuncu olmaya karar verdiğimde zaten BKM tiyatrosundaydım ve ‘Bizimkiler’ gibi başarılı projede yer aldım. Bana düşen sadece kendime mukayyet olup, o insanlara mahcup olmamaktı. Dolayısıyla çok çalıştım.

– 18 yaşında BKM’ye girdiniz, orası sizin için bir okuldu. 10 yıl çalıştınız. O yıllar hakkında neler dersiniz?

Sabah 8.30 olunca teker dönerdi bizde. Bütün ekip otobüsle seyahat ettik. 10 sene boyunca otobüsten inmedik diyebilirim. Tek hatırladığım şey makara filmli fotoğraf makineleri vardı. Dünya turuna çıkmış gibi, eve elli bobin makarayla dönerdik her sene.

– Yapımcısı ve oyuncusu olduğunuz yeni sinema filminiz ‘N’apcaz Şimdi?’ hayırlı olsun. Filmden memnun kaldınız mı?

3 haftada çektik. Normalde iki sene önce biz bunu vizyona sokmaya planlıyorduk. Ön hazırlıkları, oyuncu kastı, her şeyi hazırdı. Fakat domuz gribi o dönem patladı ve ben de 7.5 aylık hamileydim. Kardeşim Özgür’le konuştuk çekemedik. Bugüne nasipmiş. Sponsorsuz filmimizi çektik. Kötü giden bir evlilikten plan yaparak kurtulmak isteyen adamın başından geçen komik bir hikayeyi anlatıyor. Şu kötü günlerde, kendimizi iyi hissetmemiz gereken düşünceli günlerde biraz olsun insanlara gülümseten bir iş oldu.

Kariyerime Kemal Sunal ile başladım

– Küçükken çok utangaçmışsınız, o utangaçlığı üzerinizden nasıl attınız?

Tiyatroya girdim ve o utangaçlığı üzerimden attım. Toplum içinde konuşuyor olmak bana çok rahatsızlık veriyordu. Dolayısıyla tiyatroya girdiğim andan itibaren kişiliğim değişti. Kamera önünde ilk deneyimim rahmetli Kemal Sunal’la ‘Şaban Askerde’  filmiyle oldu. 17 yaşındaydım o zaman. Tek hatırladığım Kemal Sunal’la yan yana oturduğumdu. Sunal’ın filmleriyle büyüdüm, hayranlık duyuyordum, sesini duymak bile heyecanlanmama yetip artmıştı.

– Dizilerde tiyatro kökenli başrol oyuncuları yok denecek kadar az. Bu konuda ne diyeceksiniz?

Açıkçası ben dizi oyunculuğunu oyunculuktan saymıyorum. Herkes dizi oyuncusu olabilir. Konuşamıyorsan dublaj yaparlar, ağlayamıyorsan iki tane damla damlatabilirsin. Çok kolaydır dizi oyunculuğu. O yüzden popüler isimlerin başrolde oynaması şaşılacak bir şey değil.

– Tiyatro oyuncuları dizilerden kazandıkları parayla geçimlerini sağlıyorlar. Çünkü tiyatrodan para kazanılmıyor. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Tiyatrodan kazanılan para öyle tatlı ki ye, ye bitmiyor. Hani belki alacağınız para günlük bir market alışverişi kadardır.

Presstürk

Paylaş.

Yanıtla