Yeni Sezon Yeni Projeler: Altkat Sanat

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Vetiyatro ve Mimhane öncülüğünde kurulan Altkat Sanat, misafirlerine üç yeni oyunla kapılarını açıyor. Ekim’de Richard Bach’ın Martı’sını blacklight kurguyla özgürlüğe kanatlandırmaya hazırlanan ekip, hemen ardından alışılagelmişin dışında bir Antigone uyarlamasıyla tiyatro severleri selamlayacak.

Alternatif sanatın yeni üretim merkezi olmak adına bir yılı aşkın bir süredir yoğun çalışma temposuyla hazırlıklarını sürdüren Altkat Sanat, 13 Ekim’de ‘ve perde’ diyor. Nevzat Süs, Müge Saut, Başak Özel gibi tecrübeli isimleri çatısı altında toplayan Altkat Sanat, bünyesinde yetiştirdiği genç oyuncuları da kadrosuna katarak, yeni sezona dolu dolu girmek için gün saymaya başladı.

Vetiyatro ve Mimhane öncülüğünde geçtiğimiz yıl, tiyatro, pantomim, stretching, beden farkındalığı ve konservatuara hazırlık eğitimlerinin gerçekleştirdiği bir sanat atölyesi olarak Kadıköy’de kurulan Altkat Sanat, daha sonra 50 izleyici kapasiteli bir salon haline getirilmesinin ardından, üretimlerini misafirleriyle paylaşmaya odaklandı. Richard Bach’ın efsane karakteri Martı Jonathan Livingston’ın hikayesini Blacklight Theatre olarak anlatacak olan ekip, 13 Ekim’de hem bu oyunun prömiyerini hem de mekanın açılışını gerçekleştirecek. Ekibin yeni sezonda bir diğer üretimi ise Sofokles’in Antigone’si, ancak bu oyun da alışılagelmişin dışında bir uyarlama olarak sahneye konuluyor.

Her Ay Farklı Bir Oyun

Sezonu Martı ve Antigone ile açacak ekip, ilerleyen haftalarda üzerinde çalıştığı diğer oyunları da izleyenlere duyurmaya hazırlanırken öte yandan her ay farklı ekiplerin oyunlarına da ev sahipliği yapacak. Çeşitli alternatif tiyatro topluluklarıyla ortak çalışma kararı alan Altkat Sanat, bir taraftan konuk ekiplerin üretimlerini paylaşırken diğer taraftan kendi üretimleriyle de sezon içerisinde farklı sahnelere konuk olacak.

Yeni Atölyeler 18 Kasım’da

Bir taraftan sezon hazırlıklarını tamamlamak adına tüm hızıyla çalışan Altkat Sanat ekibi, diğer yandan içinde üretme tutkusu olan bireyleri tiyatroya kazandırmak amacıyla her yıl belirli dönemlerde açtığı atölyelere de bu yıl 18 Kasım’da başlayacak. Toplam dört ay sürmesi planlanan atölyeler, Pazartesi-Perşembe (19.30) ve Pazar (16.00) günleri gerçekleşecek. Sınırlı sayıda oyuncu adayı alınacak olan atölyelerin başlıkları ise oyunculuk, hareket, ses-diksiyon ve doğaçlamadan oluşuyor.

Adres ve İletişim Bilgileri:

Caferağa mah. Moda cad. No 35/5-6-7 Huzur Palas Pasajı alt katı Kadıköy/İstanbul

www.altkatsanat.com bilgi@altkatsanat.com

0536 214 27 33

Paylaş.

Yanıtla