17. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

1996 yılından beri düzenlenen ve 16 Kasım’da seyirciyi selamlayacak festivalin yönetmeni Yener Aksu, yaptığı açıklamada, Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf’ın (TAKSAV) düzenlediği festivale, bu yıl 150’ye yakın tiyatro topluluğunun başvurduğunu bildirdi.

Festivalde yer alacak tiyatro gruplarının, Festival Komitesi ve Danışma Kurulu’nun titiz çalışması sonucu belirlendiğini anlatan Aksu, yurt dışı topluluklar, belediye şehir tiyatroları, üniversite toplulukları, çocuk tiyatroları, özel ve amatör tiyatrolar arasından dengeli bir program oluşturduklarını dile getirdi. Aksu, ”Türkiye’de düzenlenen en büyük ve kapsamlı tiyatro festivali olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim” dedi. Aksu, Devlet Tiyatroları’nın salonlarını açmasının, festivali tiyatrolar açısından cazibe merkezi haline getirdiğini söyledi.

‘İlk gün bine yakın bilet satıldı’

Festivalin, başkentte hatırı sayılır bir tiyatro izleyicisi oluşmasına katkı sağladığını ifade eden Aksu, bine yakın biletin, internette satışa sunulduğu ilk gün tükendiğini kaydetti.
Aksu, festival tanıtımları yeni başlamasına rağmen bazı oyunların biletlerinin bittiğini, birçok oyunun biletinin de tükenmek üzere olduğunu anlattı.

Festivale katılan tiyatroların çoğunun ilk defa festival aracılığıyla Ankara’ya geldiğini belirten Aksu, ”Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali, her yıl 40 bin kişiyi 10 gün boyunca tiyatroyla buluşturuyor. Özellikle son 5 yıldır festival içinde hayat bulan sosyal sorumluluk projesiyle hiç oyun izlememiş 12 bin kişi, tiyatroyla ücretsiz tanıştırıldı. İlköğretim öğrencilerine yönelik kapsamlı çalışmayla da her yıl 5 binin üzerinde öğrenciye tiyatro izletiyoruz” diye konuştu.

Yurt içi ve yurt dışından oyunlar sahnelenecek

Festivalde yurt dışından 8 ülkenin, yurt içinden de 113 topluluğun toplam 122 oyunla izleyici karşısına çıkacağını bildiren Aksu, 7 çocuk oyunu, 4 seminer ve atölye çalışmasıyla toplam 133 etkinliğin gerçekleştirileceğini dile getirdi.

Aksu, festivalde Azerbaycan, Gürcistan, Yunanistan, Sierra Leone, Mısır, Hindistan, İran ve İtalya’dan gelen tiyatrocularla Müjdat Gezen Sanat Tiyatrosu, Ankara Sanat Tiyatrosu, Semiha Berksoy Opera Vakfı, Tiyatro Duru, Hayal Kumpanyası, Sadri Alışık Tiyatrosu ve Tiyatro Kare gibi özel tiyatrolarla belediye, üniversite ve amatör tiyatro topluluklarını ağırlayacaklarını kaydetti.

Cumhuriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.