2.İstanbul Çocuk ve Gençlik Bienali Başladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber/İlk olarak İstanbul 2010 etkinlikleri kapsamında yapılan çocuk ve gençlik bienalinin ikincisi 9 Kasım Cuma günü Akatlar Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nden yapılan açılış töreni ile başladı. İstanbul Valisi ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü’nün açılış konuşmalarıyla başlayan bienalde Bienal Direktörü Gazi Selçuk, Küratör Marie Sezer 2.bienalin anlam ve öneminden bahsettiler.

9 Kasım – 23 Kasım 2012 tarihlerinde gerçekleşecek II. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’nin temasını, “Düş Çocuk, Gerçek Çocuk” oluşturuyor. İstanbul’daki devlet okulları ve özel okullardan yüzlerce projenin sergileneceği bienalde görsel sanatlar, video-art, müzik ve sahne sanatları kategorilerinde çocukların yaptığı yüzlerce eser sergileniyor. Ayrıca öğretmenlere ve çocuklara yönelik atölye çalışmalarına katılım ücretsiz olacak.

İlk bienali 65 bin kişinin takip ettiği biliniyor. Bu yıl maddi yetersizlikler içinde girildiği söylenen 2. bienal Yeni Kadıköy Vapur İskelesi, Akatlar Mustafa Kemal Kültür Merkezi, Kadıköy  meydanı ve şehir hatları vapurlarını kendine mekan seçti.

Detaylı etkinlik programı için http://www.cocukgenclikbienal.org/index.html linki incelenebilir.

Mimesis Haber/Bülent Sezgin

Paylaş.

Yanıtla