3.Uluslararası Mardin Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali

Pinterest LinkedIn Tumblr +

3. Uluslararası Mardin Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’nde ilk oyun Genco Erkal’ın ‘İnsanlarım’ adlı oyunuyla başladı. 9 Kasım tarihlerine kadar devam edecek festival kapsamında, atölye çalışmalarının yanı sıra İstanbul Büyükşehir Tiyatrosu da çeşitli oyunlarla sahne alacak. İspanya, İsviçre, İtaya, Rusya’dan katılımın yapıldığı festival ile Mardin’de adeta Bayram coşkusu yaşatıldığını belirten Vali Turhan Ayvaz, “Umarım çocuklarımızı hem güldürür, hem eğlendirir ve eğitimlerine de bir nebze olsun katkı sağlamış oluruz” dedi.

ÇOCUK TİYATRO FESTİVALİ

Festival kapsamında, Mardin Müzesi, Sabancı Kent Müzesi ve Artuklu Üniversitesi’nde hafta sonu atölye çalışmalarının ardından ilk olarak tarihi kentin Cumhuriyet Meydanı’nda “Sanat kervanı” adlı kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Yaklaşık 2 kilometrelik yürüyüşte palyaço, deve maketleri, uzun tahta bacaklı gelin ve damat, çeşitli hayvan figürleri ile İtalyan ekibinin heykel insan tiplemesi oyunları ile çocuklara adeta Bayram havası yaşattı. Mardin’in çarşı merkezinden festivali izleyen esnaflar ile bazı vatandaşların festivaldeki oyuncu ile stantçılara eşlik ettikleri görüldü.

SOSYAL KAYNAŞMAYA İMKÂN

Mardin Vali Yardımcısı Hüseyin Avcı, tiyatro festivalinin tek başına değerlendirilmemesi gerektiğini belirterek bölgenin kalkınması adına her türlü sanatsal faaliyetlerin yapılması gerektiğini vurguladı. Festivalin onur konuğu olarak katılan Genco Erkal ise büyük bir seyirciyle güzel bir salonda Mardinlilere karşı oynamaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Gecenin sonunda Mardin Vali Yardımcısı Hüseyin Avcı, Genco Erkal’a plaket verdi.

İstanbul Büyükşehir Tiyatro Grubu oyuncuları ve Kayseri’den gelen Hacivat ile Karagöz tiyatro oyuncuları da, Mardin’e büyük hayranlık duyduklarını belirterek, “Daha önce Mardin’i faklı tanıdık. Çok misafirperver ve sıcakkanlı insanlar var. Ön yargılarımızı kırdı. İnsanlar Mardin’i gelip görmeden bizim gibi önyargılı bakıyor. İçinde barındırdığı zengin kültürel yapısı ve mimari yapısı ile dünya çapında ender rastlanan tarihi mükemmel bir kenttir Mardin” ifadelerini kullandı.

Mardin Sakarya Çaltekin İlköğretim Okulu Tülay Açıkgöz de, bu yıl 3’üncüsü yapılan Mardin Çocuk ve Gençlik Tiyatro festivalinin, içeriğinin çok zengin olduğunu vurgulayarak, ortaya konulacak tiyatro ile kukla oyunları ile çocuklar eğlenirken eğitimlerine de büyük katkılar sağlayacağını söyledi.

54 etkinliğin düzenleneceği festivalde, 6 yerli ve 4 yabancı oyun, Kızıltepe, Midyat ve Ömerli ilçelerinde dönüşümlü olarak oyunlar oynanacağı belirtildi.

Diyarbakirsoz

Paylaş.

Yanıtla