Ankara Ekin Tiyatrosu Aliağa'da İntifada Adlı Oyunu Sergiledi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İZMİR (İHA) – Aliağa Belediyesi, kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında yepyeni bir tiyatro oyununu Aliağalı sanatseverlerle buluşturdu.

Başrollerini sinema ve tiyatro sanatçısı Turgay Tanülkü ile Serdar Kamalıoğlu ve Soner Akçay’ın paylaştığı “İntifada” adlı oyun, Ankara Ekin Tiyatrosu tarafından Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde sahnelendi. Gündüz seansında ise Ankara Ekin Tiyatrosu’nun Karınca Çocuk Tiyatro ekibi çocuklar için “Robinson ve Cuma” adlı oyunu sahneledi.

İsrail baskısı altında yaşayan üç Filistinli erkek kardeş arasında geçen trajik bir olayı anlatan İntifa adlı oyun, savaşın kardeşlik bağlarını koparabilen, insanları nefret ve şiddet kullanarak birbirlerinden uzaklaştırmasını anlatıyor. Yürek yakan bir öykünün sahnelendiği İntifada adlı tek perdelik oyunu Aliağalı sanatseverler baştan sona soluksuz izledi.

Tiyatro severler oyun sonunda oyuncuları ayakta alkışlarken oyunun anısına teşekkür çiçeğini Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren, oyunun sanatçısı Turgay Tanülkü’ye verdi. Ankara Ekin Tiyatrosu’na güzel oyun için teşekkür ettiğini belirten Eren, “Çok güzel ve anlamlı bir oyundu. Tüm dünyada barış ve kardeşliğin egemen olmasını diliyorum. Umarım bu barış mesajları İsrail’e kadar ulaşır. Hem Ekin Tiyatrosu’na hem de sizlere teşekkür ederim” dedi.

ÖĞRENCİLER İÇİN “ROBİNSON VE CUMA”
Ankara Ekin Tiyatrosu’nun Karınca Çocuk Tiyatro Ekibi de, gündüz seansında çocukları “Robinson ve Cuma” adlı oyun ile güldürdü. 2 seans olarak Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde ilköğretim okulu öğrencilerine sahnelenen Robinson ve Cuma adlı çocuk oyununu, küçükler keyifle izlendi.

Haberx

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.