Ariadna Castellanos Bilkent'te

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Amerika’daki Sandy kasırgası, Flamenko Ankara Derneği, ODTÜ Klasik Gitar Topluluğu ve Bilkent Klasik Gitar Topluluğu’nun işbirliğiyle bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası Flamenko Ankara Festivalini de etkilemişti. Festivalin merakla beklenen isimlerinden Ariadna Castellanos’un Amerika’da yaşıyor olması ve havaalanlarının kasırga yüzünden uçuşa kapatılması nedeniyle, programdaki konseri, bu ay gerçekleştirilmek üzere ertelenmek zorunda kalmıştı

Flamenko ve cazı birleştirerek, yeni bir dil ve eşsiz bir anlatım sergileyen İspanyol piyanist – besteci Ariadna Castellanos, beklenen konserini 21 Kasım’da Bilkent Konser Salonunda, saat 20.00’de gerçekleştirecek. Piyano ile flamenko müzik icra etmek gibi zor bir iş yapan sanatçı, bir dansçı eşliğinde sahne alacak.

Günümüzde gelecek vaat eden en önemli Flamenko sanatçılarından biri olan Castellanos, klasik teknik ile doğaçlama kabiliyetini bir araya getirerek, yüksek bir sanatsal başarıya ulaşmaktadır.

İngiltere Guildhall School of Music, ve Amerika Berklee College of Music okullarından mezun olan Ariadna Castellanos, bu okullarda Presidental Scholarship (Cumhurbaşkanlığı bursu) ile okumuş ve buna layık görülen tek İspanyol sanatçı olmuştur.

Genç yaşına rağmen İspanya’da bir çok dev isimle aynı sahneyi paylaşmış, yüzlerce konser vermiştir. İlk albümünü Grammy ödüllü prodüktör gitarist Javier Limon ile kaydetmiştir.

Ariadna Castellanos’a, vokalde Juan Debel ve perküsyonda Bandolero eşlik edecek; Flamenko dansları Isaac de los Reyes icra edecek.

Festivale doyamayanlar, festivali kaçıranlar, Flamenko – caz – piyano sevenler bu konser sizin için… Etkinlik biletlerine www.mybilet.com ’dan temin edilmektedir.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.