Atina Savcılığı'ndan Tiyatroculara Dini Değerlere Saldırı Suçlaması

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Atina’da kısa bir önce sahneye konulan ancak tepkiler üzerine iptal edilen “Corpus Christi” adlı tiyatro oyununun yöneticileri ve oyuncuları aleyhinde cezai kovuşturma başlatıldı.

Hz. İsa ve havarilerine hakaret içerdiği gerekçesiyle Hıristiyan aktivistler ile milliyetçi gruplardan tepki gören oyunla ilgili, Atina savcılığı, Pire Metropoliti Serafim’in suç duyurusu üzerine, tiyatro yöneticileri ve oyuncular aleyhinde “dini değerlere hakaret ve küfür” suçlamasıyla kovuşturma başlattı.

Atina’da, Ekim ayında sahneye konulan ABD’li yazar Terrence McNally’nin oyunu, aşırılık yanlısı grupların tepkisine neden olmuş ve tiyatro oyununu destekleyen gruplarla aralarında gerginliklerin yaşanmasına sebep olmuştu. Oyunun sahnelendiği Hitirio tiyatrosu önünde toplanan aşırı sağcı Altın Şafak milletvekillerinin de aralarında bulunduğu grup ile karşıt görüşlü grup arasındaki arbedede polis 35 kişiyi gözaltına almıştı. Olayların ardından, “amaçlarının dini duyguları tahrik etmek ve polis baskısı altında tiyatro sahnelemek olmadığını” ifade eden tiyatro yöneticileri oyunun iptal edildiğini açıklamıştı.

Azınlıkça

Paylaş.

Yanıtla