"Ben Feuerbach" İlk Kez Kuşadası'nda Sahnelendi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Merkezi İzmir”de bulunan Tiyatro 4″ün sahneye koyduğu ve ünlü oyuncu Feuerbahch”ın hayatının anlatıldığı “Ben Feuerbahch” isimli tiyatro oyunu, ilk kez Kuşadası”nda sahnelendi.

Merkezi İzmir’de bulunan Tiyatro 4’ün sahneye koyduğu ve ünlü oyuncu Feuerbahch’ın hayatının anlatıldığı “Ben Feuerbahch” isimli tiyatro oyunu, ilk kez Kuşadası’nda sahnelendi.

Kuşadasın’da 17. Pratisyen Hekimler Kongresi kapsamında Tiyatro 4 oyuncuları, uzun süredir hazırlık yaptıkları “Ben Feurbahch” isimli oyunu ilk kez sahneye koydu. Tankred Dorst’un yazdığı, Sema Engin Edinsel’in çevirmenliğini, Derya Efe’nin ise yönetmenliğini yaptığı “Ben Feuerbahch” isimli oyunda Melis Caba, Kağan Uluca ve Ayşegül Sünetçioğlu rol alırken, Özgür Kaya asistan, Alpgiray Kelem ise afiş tasarımcı olarak görev alıyor.

“Evet. Ben sonra oyuncu oldum ve buna hayatımı feda ettim” sözünün sahibi olan Feuerbahch’ın hayatının anlatıldığı oyun, ayakta alkışlandı. Yönetmen Derya Efe, Tiyatro 4’ün merkezinin İzmir’de olduğunu belirterek, “Tiyatro 4, İzmir’de yeni kurulan bir tiyatro. ‘Ben Feuerbach’, Tiyatro 4’ün ilk oyunu ve biz burada ön prömiyer yapıyoruz . Aslında 15 Kasım’da Fransız Kültür Merkezi’nde yapacağız, İzmir’de prömiyerimizi fakat 17. Pratisyen Hekimler Kongresi’ne davet edildik ve bir ön prömiyer şansımız oldu. Oyun ‘Ben, Feuerbach’, Tankred Dorst’un yazdığı, Sema Engin Edilsen’in çevirdiği bir oyun. Oyuncuları Kağan Ilıca, Ayşegül Sünnetçioğlu, Melis Çabah. Ben de oyunun yönettim nacizane. Bunun dışında ben ekibi de saymak istiyorum, 2 -3 kişi daha var. Sahne tasarımımız Polat Canpolat tarafından, ışık tasarımımız Halil Dönmez tarafından yapıldı. Yine dramatoliji de Nazlı Doğan’la beraber çalıştık. Bir de asistanımız Özgür Deniz Kaya var. Biz 15 Kasım’da prömiyer yapıyoruz. Söylediğim gibi saat 20.00’de Fransız Kültür Merkezi’nde, 21 Kasım’da da Alsancak Bar 911’de olacağız. Bar tiyatrosunu da İzmir’de biraz köklendirmek istiyoruz diyelim. 29 Kasım’da Fransız Kültür Merkezi’nde devam edeceğiz. Bunun dışında tiyatro4.com’dan bununla ilgili bilgiler görülebilir ” dedi.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.