Bursa Şehir Tiyatrosu, Sezonu "Osmancık" İle Açacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni sezonda perdelerini, Türk edebiyatının ünlü kalemlerinden Tarık Buğra’nın aynı adlı eserinden sahneye uyarlanan “Osmancık” adlı oyunla açacak.
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kültür Şube Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Şehir Tiyatrosu, 2012-2013 sezonunda da yine bir klasikle seyircileriyle buluşmaya hazırlanıyor.
Mustafa Sekmen tarafından sahnelenecek tiyatro oyununda, Osmancık’ın “Osman Gazi” olarak tarih sahnesine çıkışı ve Osmanlı devletinin kuruluşu anlatılıyor. Oyunun dekor ve kostümleri Akın Tezer Tunalı, ışık tasarımı Zeynel Işık ve müzikleri ise Murat Gedikli’nin imzasını taşıyor. Oyunun prömiyeri kasımın son haftasında Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Oyun, Aralık ayından itibaren her hafta Perşembe ve Cuma günleri saat 20.30’da, Cumartesi günleri de saat 14.00’da tiyatroseverlerle buluşacak.
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Enver Karakoç, bugüne kadar “Sersem Kocanın Kurnaz Karısı”, “Deli İbrahim”, “Hastalık Hastası”, “Reis Bey” ve “Macbeth” gibi klasikleri Bursalılarla buluşturan Şehir Tiyatrosu’nun, yeni sezonda da iddialı bir yapımla sanatseverlerle buluşacağını bildirdi.
Türk edebiyatının en önemli yazarları arasında bulunan Tarık Buğra’nın romanından tiyatroya uyarlanan “Osmancık”ı, Bursa’da ilk kez sahneleyecek olmanın gururunu ve heyecanını yaşadıklarını ifade eden Karakoç, Şehir Tiyatrosu’nun bu sezonda da yine Tayyare Kültür Merkezi ve Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) yoğun bir programla izleyici karşısına çıkacağını belirtti.
Tarık Buğra’nın yazdığı ve 1983’te yayınlanan roman, 1985 yılında yine yazar tarafından Dinçer Sümer ile sahneye uyarlanarak Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelendi. Sanatseverlerden büyük ilgi gören oyun, 1987’de “Kuruluş” adıyla TRT ekranlarında dizi olarak yayınlandı. Eser, çekilen dizinin yeniden kurgulanması ile 2000 yılında yine aynı adla sinema filmi olarak izlenime sunuldu.
Cem Şan / Haluk Yüksel Anadolu Ajansı – Mynet
Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.