Çanakkale Uluslararası Çocuk Bienali Başladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Çanakkale’de “bienal”  binlerce çocuğun oyun arkadaşı oldu. 17 Kasım’da açılışı yapılan ve 16 Aralık’a dek sürecek olan Arkadaşım Bienal – Uluslararası Çanakkale Çocuk Bienali, dünyadan ve Türkiye’den 5 binin üzerinde çocuğun çalışmalarına ev sahipliği yapıyor.

Bu yıl ilki düzenlenen “Arkadaşım Bienal – Uluslararası Çanakkale Çocuk Bienali” tüm dünya çocuklarını sanat alanındaki çalışmalarıyla Çanakkale’de buluşturuyor. Mavitay Çocukların Kültür Evi ve Çanakkale Belediyesi öncülüğünde düzenlenen Çocuk Bienali’ne 5 binin üzerinde çocuk dahil oldu.

Koordinatörlüğünü Erdinç Alnıak ve Evren Aldoğan’ın yürüttüğü Arkadaşım Bienal’e Türkiye dışından İngiltere, İskoçya, Rusya, Polonya, Çin, Belçika, Almanya, Fransa, Litvanya, Amerika Birleşik Devletleri, Çek Cumhuriyeti, Ermenistan, Portekiz, Letonya, Yunanistan, Avusturya, KKTC ve Filistin; Türkiye’den de Çanakkale dışında Adana, Ankara, Antakya, Bursa, Denizli, Düzce, Edirne, Isparta, İstanbul, İzmir, Mardin, Mersin, Muğla, Samsun, Diyarbakır, Sinop, Şırnak, Batman, Yüksekova, Van, Tekirdağ’dan birçok kurum katılıyor.

“Benimle Oynar Mısın?” sloganıyla yola çıkan Arkadaşım Bienal, çocuklar, gençler ve eğitmenlerin farklı sanat disiplinleriyle, farklı malzeme, teknik ve ifade biçimleriyle tanışması ve özgün işler çıkarmasına vesile olmayı hedefliyor.

Bienalin küratörlüğünü yapan Mustafa Horasan, neden bu konuyu seçtiklerini şöyle açıklıyor: “Çocuğun doğasında çok önemli bir alandır oyun. Oyunla hayatı tanır ve dünyasını şekillendirir. Çocukken oynadığı oyunları hatırlamayan handiyse yok gibidir aramızda. Üretmenin ve yaratmanın temelinde oyun vardır. Oyun içinde farklılığı ve farkındalığı yaşar ve keşfederiz. Arkadaşım Bienal’in amacı; sanat yapma eylemini büyük bir oyun alanına çevirip özgürce eğlenmek ve çocuklarımızı biraz daha hayatın farklı alanlarına yönlendirmek, onların sanat yapıtlarına bakışlarındaki prototipleşmeyi kırarak farkındalık yaratıp içlerindeki yaratıcılığı, enerjiyi ortaya çıkartmaktır.”

Çanakkale’ye büyük bir coşku yayan Arkadaşım Bienal; çocuklara, ebeveynlere ve üniversite öğrencilerine yönelik hazırlanan gezi programları; dans, müzik, pandomim, tiyatro, video gösterileri, sanatçı buluşmaları ve görsel sanat atölyelerinin yer aldığı Paralel Etkinlik Programları ile devam edecek ve Çanakkale Eski Otogar Binası, Çanakkale Eski Otogar Deposu, Korfmann Kütüphanesi, Çanakkale Yazar ve Sanatçı Evi’nde 16 Aralık’a dek ziyaret edilebilecek.

Sevgi ve saygılarımla,
Evren Aldoğan

Uluslararası Çanakkale Çocuk Bienali 2012

Paylaş.

Yanıtla