ÇATI Aralık Ayı Programı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Aralık ayında dans dersleri, atölyelere ek olarak gösteriler de ÇATI etkinlikleri arasında yerini alıyor. ÇATI’nın TAL ile ortak olarak kullandığı stüdyosunda atölye, gösteriler ve hafta içi Çatı’dan gönüllü eğitmenlerin çalıştırdığı çağdaş dans tekniği, doğaçlama, beden kondisyonu ve performans çalışmaları son hız devam ediyor. Ayrıca her pazar saat 15:00-18:00 arası herkese açık kontakt doğaçlama “jam session” buluşmaları düzenlenmektedir.

Atölye | “Şimdi başlıyoruz”

ÇATI&TAL ortak mekanı, Beden İşlemsel Sanatlar Derneği’nin Özel Sayı Projesi kapsamında Blanca Calvo ve Ion Munduate (Mugatxoan)’nın yürüteceği atölyeye ev sahipliği yapıyor. Ayrıntılı bilgi için: www.ozelsayi.wordpress.com

Atölye | Disiplinlerarası yaratım üzerine

3-4-5 Aralık | 19:00-21:30

Koreograf/dansçı Julia Salaroli ve Sezen Tonguz ile ses tasarımcısı Sinan Kestelli’nin yürüteceği bu 3 günlük atölye beden ve ses kavramları üzerinden bir giriş ile disiplinlerarası farklı işlerden örnekler, teorik ve uygulamalı çalışmalardan oluşuyor. Disiplinlerarası farklar/ortak noktalar, etkileşimler ve doğaçlama üzerine odaklanıyor.

Dans/Performans | Tarif

7-8 Aralık | 20:00

Konsept ve performans: Julia Salaroli, Sezen Tonguz
Müzik tasarımı: Marcus Neves, Sair Sinan Kestelli
Video: Fabíola Melca

Kültürlerarası etkileşim, melezleşme üzerine bir dans/performans/enstelasyon projesi olan “Tarif” seyircilerin performansın bir parçası olduğu farklı duyulara hitap eden bir deneyim ve yeni bir dünya haritası öneriyor.

Atölye | Bernd Knappe ile Kontakt Doğaçlama

Geçmişte ressam, müzisyen, mimar olarak çalışan Bernd Knappe son yıllarda yoğun olarak Kontakt Doğaçlama üzerine çalışmaktadır. ÇATI’da daha önce de atölye vermiş olan Bernd’in 14-15-16 Aralık tarihlerinde yürüteceği atölyeye tüm ilgilenenleri bekliyoruz.

Atölye sonundaki kontakt doğaçlama seansı herkese açıktır.

Dans/Performans | “Dynamic” (you can’t follow your bliss…)

21 Aralık | 20:00

Koreografi: Deborah Hay
Uyarlama ve Performans: Asher Woodworth

Deborah Hay’in Solo Performans Komisyonu Projesi (SPCP) kapsamında Asher Woodworth’un uyarladığı bu solo The Findhorn Foundation’s Universal Hall’da geliştirilmiştir.

Atölye | Asher Woodworth ile İlişkisel Beden

22-23 Aralık | 11:00 -14:00

“Basit ısınma alıştırmaları ile başlayıp tam gaz hareket edeceğimiz bu atölyede terlemeye, gülmeye ve hep birlikte dans etmeye hazır olun!”

Profesyonel dansçılara yönelik olmakla birlikte başlangıç seviyesindeki katılımcılara da açıktır

Paylaş.

Yanıtla