Devlet Tiyatroları Anadolu'da Yeni Sahneler Açacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kayseri, Manisa, Mardin, Çanakkale ve Şanlıurfa’ya açılacak sahnelerle DT’nin sahne sayısı 60’a çıkacak

Şenay Ünal – Tuğba Özgür Durmaz – Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürlüğü, 2013’te Kayseri, Manisa, Mardin, Çanakkale ve Şanlıurfa’da açacağı sahnelerle 2002’de 23 olan sahne sayısını 60’a çıkaracak.

Değerleri, insan olmanın önemini, aile, kadın, çocuk ilişkilerini, sevgi, özveri, birlik ve beraberiliği, hoşgörü, kardeşlik ve barış gibi kavramları seyirciyle tiyatro sahnesinden buluşturan DT Genel Müdürlüğü, gelecek yıl Kayseri, Manisa, Mardin, Çanakkale ve Şanlıurfa’da da sahne açacak.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, DT, 2011-2012 sanat sezonunda 152 tiyatro eserini 6 bin 2 kez sahneye koydu ve bir milyon 777 bin 743 seyircinin beğenisine sundu. Gelecek yıl yeni sahneler açmayı planlayan DT, aynı zamanda sahnesi olmayan illerde tiyatro sahneleriyle ve düzenli turnelerle oyun sergileyerek geniş bir tiyatro ağı da kurdu.

Geçen sezonda Denizli ve Ordu’da açılan yeni sahnelerle 23 ilde hizmet veren Genel Müdürlük, gelecek yıl açılacak sahnelerle perdelerini sürekli açtığı il sayısını 28’e ulaştıracak.

-Koltuklar boş kalmadı-

DT’nin 2002’deki 8 bin 300 olan koltuk sayısı, yüzde 141’lik artışla bugün 20 binlere çıktı. Ayrıca on yıl önceki 1 milyon 14 bin 57 olan seyirci sayısı da geçen yıl 1 milyon 777 bin 743’e yükseldi.

Türk tiyatrosunun evrensel platformda tanıtılması, kültürel etkileşimlerin gerçekleşmesi amacıyla 2002’de 4 ulusal ve uluslararası festival düzenleyen DT, bu sayıyı Karadeniz Uluslararası Tiyatro Festivali, Van Akdamar Ulusal Çocuk ve Gençlik Tiyatroları şenliği gibi etkinliklerle bu yıl 7’ye çıkardı.

Tolga Özgenç- AA / Haberciniz

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.