Eti Çocuk Tiyatrosu Makedonya'da

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Yurtdışı ayağının ilk durağı olarak 15 Kasım’da Makedonya’yı ziyaret eden ETİ Çocuk Tiyatrosu, başkent Üsküp’te yaşayan Türk çocuklarına Çizmeli Kedi oyununu sergiledi. Üsküp’teki Tefeyyüz İlköğretim Okulu ve Penko İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören yaşları 6-10 arasında değişen yaklaşık 300 Türk öğrenci, oyuna büyük ilgi gösterdi.

Makedonya Halk Tiyatrosu’nda gerçekleşen ve ETİ Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Kanatlı Derbil’in ev sahipliği yaptığı gösterime, T.C. Üsküp Büyükelçisi Halil Gürol Sökmensüer, bazı büyükelçilik yetkilileri ve öğretmenler de katıldı.

ETİ Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Kanatlı Derbil,  “Yıllardır Türkiye’nin dört bir yanında il il, ilçe ilçe dolaşarak çocuklarımıza ücretsiz gösterimler sunduğumuz ETİ Çocuk Tiyatrosu’nu şimdi de Türk nüfusunun yoğun olduğu ülkelere götürüyoruz. Tiyatro sayesinde Türkiye’deki milyonlarca çocuğumuz dünya klasiklerini yaşadığı kentte izleme şansı buldu. Ancak yurtdışında yaşayan Türk çocuklarımızın hiç Türkçe çocuk tiyatrosu izleme şansı yok. Türkiye’yi 8, KKTC 6 kez dolaşmış olan Eti Çocuk Tiyatromuz artık yurt dışındaki çocuklarımızı da mutlu etmek için onların ayağına gidiyor. Bu adımın ilk durağı olarak Makedonya’nın başkenti Üsküp’te yaşayan Türk çocuklarımıza “Çizmeli Kedi” ile merhaba diyoruz” dedi.

BİSKÜVİ ADAM OYUNU İLE BAŞLADI

ETİ Çocuk Tiyatrosu’nun temeli, 1965-1966 yıllarında Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenen Bisküvi Adam oyununun, 2001 yılında Çisenti Çocuk Tiyatrosu tarafından ETİ’nin desteği ile yeniden sahnelemesi ile atıldı. ETİ Çocuk Tiyatrosu, 11 yıldır oyunlarını Türkiye ve KKTC’de ücretsiz olarak sergiledi.

Sırasıyla “Bisküvi Adam (2001-2003)”, “Kakaolu Olsun (2002-2003)”, “Alaaddin’in Sihirli Lambası (2003-2006)”, “Alice Harikalar Diyarında (2006-2008)” ve “Pinokyo (2008-2011)” eserleri ile perde diyen ETİ Çocuk Tiyatrosu, 12. yılı olan 2012 – 2013 sezonunda “Çizmeli Kedi” oyunu ile sahne alıyor. Fransız yazar Charles Perrault’un eserinden, Gülen İpek Abalı tarafından uyarlanan “Çizmeli Kedi” oyununun yönetmenliğini Ünsal Sicilli, müziklerini ise Caner Anar yapıyor. ETİ Çocuk Tiyatrosu, bu sezon “Çizmeli Kedi” oyunu ile yaklaşık 120 bin çocuğa daha ulaşmayı hedefliyor.

Hürriyet

Paylaş.

Yanıtla