Flamenko Rüzgarı Bu Kez Japonya'dan Esecek!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

6. Uluslar arası Flamenko Ankara Festivali Japon bir grubu konuk ediyor.

31 Ekim 2012 Çarşamba günü başlayan 6. Uluslar arası Flamenko Ankara Festivali sürüyor. Dünyada sürekliliği açısından sekiz Flamenko festivalinden biri olan festival, katılımcı zenginliği açısından birinci sırada yer alıyor. Çünkü şimdiye kadar yalnızca İspanya’dan değil, Türkiye’den, Belçika’dan, İtalya’dan, Yunanistan’dan, İran’dan olmak üzere pek çok farklı ülkeden katılımcıyı ağırlayan bir festival olma özelliğine sahip. Böylece flamenkoseverler, flamenkonun anavatanı İspanya dışındaki ülkelerin flamenkoyu nasıl yorumladıklarına, nasıl bir yaklaşımları olduğuna da tanık oluyorlar.

Festivale dünyanın birçok bölgesinden gerçekleşen katılım, bu sene Japon grup Y Nippon Flamenco’ nun katılımı ile çok uzaklara taşınmış oluyor. Ve bu kez Flamenko rüzgarı Japonya’dan esiyor.

Festivalin bu güne kadarki en ilginç konseri ve en ilginç misafirleri olmaya aday bu grup, Tokyo’dan geliyor.

Grup, uzun yıllar ispanya’da ve Japonya’da İspanyol eğitmenlerle çalışmış, onlarla konserlere çıkmış, Akdeniz ruhuna aşık bir aile ve sanatçı arkadaşlarından oluşuyor. Konserde iki gitarist şarkıcı, ritimci ve dansçıyla seyirci karşısında olacaklar.

Grubun baş gitaristi Takashi Suzuki, iki albümlü, yüzlerce konser vermiş önemli bir gitgarist.

Grubun dansçısı ve Takashi Suzuki’nin eşi Yumi Otsuka da önemli bir dansçı. 2010 yılında yayınlanan flamenko dans eğitim DVDsi bulunuyor.

Flamenkoyu uzak doğu’da yaşatan grubun bir de on iki yaşında maskotları var: “Jitan Suzuki”. Dansçı olan annesinden ve İspanyol ustalardan Flamenko dansını öğrenen Jitan, ailenin gösterilerinde de sahne alıyor.

Festivalin belki de bu güne kadarki en ilginç misafirleri olan grup, gösterisini 2 Kasım Cuma, saat 20:00’de ODTÜ KKM’ de gerçekleştirecek.

FLAMENKO ANKARA DERNEĞİ:

Tel: 0312 466 02 03

Adres: Tunalı Hilmi Cd. 106/ 9  Kavaklıdere/ Ankara

Web: www.flamenkofest.com

Bilet satış: MyBilet.com ve MyBilet satış noktaları

6. ULUSLARARASI FLAMENKO ANKARA FESTİVAL PROGRAMI:

31 Ekim 2012 Çarşamba, Saat: 20.00: Murat Köseler&Flamenco Pandilla (Türkiye)

Yer: ODTÜ KKM

2 Kasım 2012 Cuma, Saat: 20.00: Y Nippon Flamenco (Japonya)
Yer: ODTÜ KKM
3 Kasım 2012 Cumartesi, Saat: 20.00: Maria Jose Franco (İspanya)
Yer: ODTÜ KKM

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.