Gaziantep Belediyesi Tiyatro Kursları Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, tiyatro kursları düzenliyor. Kurs sonrası Şehir Tiyatrosu ekibinde yer alacak oyuncu seçme sınavında seçici kurul başkanı yine ünlü tiyatro sanatçısı Haldun Dormen olacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Gaziantep’in sanat ve kültürel yönü ile son dönemlerde önemli gelişme gösterdiğini ifade etti. Güzelbey, tiyatronun, insanlığın uzak geçmişinden bugününe ve geleceğine kadar uzanan uzun bir zaman diliminde, her yaşa, her mesleğe, her dine, her dile ve her ırka seslenen bir sanat türü olduğunu söyledi. “Sanatsız bir toplumdan gelişmiş diye bahsetmek mümkün değildir” diyen Güzelbey, şöyle devam etti:

“Geçmişi, günümüzü, geleceği anlamamıza yardımcı olan tiyatro, insanlar arasından, halkın içinden doğmuş bir sanattır. Bu nedenle herkes yaşamında sıklıkla tiyatroya gitmeli, bu duyguları yaşamalı, yaşamı izlemeli, hatırlamalı ve tiyatroyu yaşantılarının bir parçası haline getirmelidir. Bugün Avrupa Birliği’nin eşiğinde olan ülkemiz için sanatın önemi bir kat daha artmaktadır. Çünkü sanatı yüksek olan bir toplum medeni toplumdur. Biz de sanat ve kültürümüzün yükselmesi için çaba sarf ediyoruz.”

Gaziantep’in kabuk değiştirdiğini, 8 yıldan bu yana kentte kültür ve sanat yaşamının canlanması için birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Güzelbey,

“Gaziantep’te yaşanan değişim her alanda gözlemlenebilir artış göstermekte. Kentin sanayisi ile elde ettiği ünü, bugün tarihi, kültürel değerleri ile taçlanmış durumda. Bu kadar aktif bir kentte yaşanan canlılığın olmazsa olmazlarının başında kültürel ve sanatsal etkinliklerin olduğunu hep ifade ettik. Gaziantep’e kazandırdığımız kültür merkezleri, şehir tiyatrosu ve diğer sosyal mekânların yanında düzenlediğimiz festivaller, sanatsal etkinlikler kent yaşamına kalite ve canlılık getirdi. 2006 yılında kurduğumuz Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, merkezde ve ilçelerde sergilediği oyunlarıyla 6 yıl içerisinde on binlerce izleyiciye ulaştı. İlk kurulduğu günden beri Gaziantep halkından büyük ilgi gören şehir tiyatromuza olan ilgi bugün de artarak devam ediyor” dedi.

30 Kasım’a kadar başvuruların yapılacağı kurs için 1 ve 2 Aralık tarihlerinde sınav yapılacak. Müracaatların şahsen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü’ne yapılacağı açıklandı.

Mynet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.