Hedda Gabler'in Galası Yapıldı!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Norveç’li yazar Henrik İbsen’in yıllar önce yazdığı tiyatro oyunu günümüz Türkçesine çevrilerek yeniden Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde sahnelendi.

Norveç’li yazar Henrik İbsen’in yıllar önce yazdığı eser Emre Koyuncuoğlu ve Başak Erzi’nin yeniden çevirmesiyle Türk tiyatro sevenlerle buluşturuldu. İstanbul Şehir Tiyatro’sunun organizasyonunda gerçekleştirilen Hedda Gabler oyununun galası Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde yeniden hayat buldu. Oyunun galasına eski tiyatro ve sinema oyuncularından ilgi büyük oldu. Oyun 6 Kasım’dan itibaren şehir tiyatrolarında sergilenmeye başlandı. Oyunun yönetmenliğini Emre Koyuncuoğlu üstlenirken başrollerini Alev Oraloğlu, Elçin Atamgüç, Eraslan Sağlam, Ertuğrul Postaoğlu paylaştı.

Oyunu yeniden tasarlayanlardan Dilek Tekintaş oyunun hikayesini anlattı. Tekintaş, “Oyun Norveç’li bir yazarın modern bir döneme damgasını vuran bir yazarın Hedde Gabler isimli oyunudur. Bir kadın karakterin hikayesidir. Bu karakter kendi kişiliği ile ilgili dönemsel ve aynı zamandan bugünün problemleri ile hesaplaşma içindedir. Herkese açık ve herkesin sevebileceği kadar sade ve temiz bir dille anlatılan bir oyundur.” dedi.

Sabah

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.