Jasper Kent, Türkiye'ye Geliyor!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Yazar Krampı, Malvolio’nun İntikamı, Vaat Edilmiş Toprak, Hatırla! Hatırla! adında dört müzikli oyun yazdı.

O sadece ödüllü bir gerilim yazarı değil! Yaklaşık yirmi yıl müzikal tiyatro alanında oyuncu, çalgıcı, yönetmen ve besteci olarak çalıştı. Yazar Krampı, Malvolio’nunİntikamı, Vaat Edilmiş Toprak, Hatırla! Hatırla! adında dört müzikli oyun yazdı.

Fakat asıl işi ne yazarlık ne de diğerleri… O aslında bir kuramsal fizikçi!

Fantasy Book Review sitesinin “En İyi Tarihsel Fantastik Roman” listesine taht kuran On İki’nin yazarı Jasper Kent, İstanbul Kitap Fuarı’na konuk olmak üzere Türkiye’ye geliyor. Fuardan iki gün önce (15 Kasım 2012, Perşembe) ülkemize gelecek olan yazar, bu süre içinde basın mensupları ve hayranlarıyla buluşacak!

Dünyaca ünlü Danilov Beşlemesi’nin yaratıcısı Kent, İstanbul Fuarı’nın ikinci gününde gazeteci Elif Tanrıyar ve Sibel Oral’la keyifli bir söyleşi gerçekleştirecek. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hatrı sayılır bir takipçi kitlesine sahip olan yazar, sıradışı hayatı ve eserleri hakkındaki soruları ilk kez bu söyleşide yanıtlayacak. Türkiye ziyareti ve fuar hakkındaki heyecanını sıkça dile getiren yazar, ziyaret ve fuarla ilgili bilgileri resmi web sayfasından Türkçe ve İngilizce olarak da duyurdu.

Jasper Kent ve Gerçek Tutulması (Söyleşi)
Konuşmacılar: Jasper Kent, Elif Tanrıyar ve Sibel Oral
Tarih: 18 Kasım 2012 – Pazar
Yer: Tüyap İstanbul Kitap Fuarı – Interexpo Salonu
Saat: 14,30 – 15,30

JASPER KENT

JASPER KENT, 1968’de Worcestershire’da doğdu. Cambridge’de fen ve doğa bilimleri öğrenimi yaptı, kuramsal fizik dalında uzmanlaştı. Bir süre serbest yazılım danışmanlığı yaptı. Yaklaşık yirmi yıl müzikal tiyatro alanında oyuncu, çalgıcı, yönetmen ve besteci olarak çalıştı. Yazar Krampı, Malvolio’nun İntikamı, Vaat Edilmiş Toprak, Hatırla! Hatırla! adında dört müzikli oyun yazdı. Sussex’te yaşayan Kent, büyük ününü edebiyat alanında yaptı. Tarihsel fantezi roman türünde bugüne kadar yazılmış tüm kitaplar arasında altıncı büyük yapıt olarak seçilen On İki, Danilov Beşlemesi’nin ilk kitabıydı. Can Yayınları tarafından yayımlanan On İki’den sonra dizinin ikinci kitabı On Üç Yıl Sonra’yı sizlere sunuyoruz. Bunu Üçüncü Bölge, Zymyeeviç, Mitka Amca adlı kitaplar izleyecek. Jasper Kent bu dizinin ön araştırmasını yaparken, Napoléon’un Rusya Seferi’nde izlediği yoldan giderek Avrupa’yı batıdan doğuya geçip St. Petersburg’a, Moskova’ya ve Kırım’a gitti.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.