Köy Çocukları Tiyatroyla Buluşuyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Seferihisar Belediyesi, köy köy dolaşarak çocukları tiyatroyla buluşturuyor.

Çocuk Dostu Kent iddiasıyla, Seferihisar Belediyesi, köy çocuklarına tiyatro hizmeti götürmeye başladı. Es-To Tiyatrosu tarafından hazırlanan “Size Bir Masalımız Var” isimli oyuna köylerdeki çocuklar büyük ilgi gösteriyor. Turgut Köyü’nde başlayan tiyatro turnesi Ulamış ve Beyler köylerinde devam etti. Toplam sekiz köyü kapsayan turne bu hafta sonu Orhanlı ve Doğanbey köyleri, Ürkmez ve Tepecik Mahallelerinde gerçekleşecek.
Seferihisar’da gerçekleşen Oyuncular Sendikası toplantısı için ilçede bulunan Türk Sinemasının ünlü aktörü Salih Güney, Seferihisar Belediyesi ile birlikte köylerdeki tiyatro etkinliklerine katıldı. Salih Güney köylerde gerçekleşen tiyatro gösterisiyle ilgili Seferihisar Belediyesi’nin büyük bir hizmet gerçekleştirdiğini söylerken, Belediye Başkanı Tunç Soyer ve ekibini başarılı çalışmaları nedeniyle tebrik ediyorum dedi.
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe merkezinde düzenli olarak kültürel etkinlikler düzenlediklerini ama köylerde yaşayan çocukların bu etkinliklere katılamadığını, bu nedenle de hizmeti çocukların ayağına götürmeye karar verdiklerini, köylerdeki çocuklara tiyatro sevgisi aşılamak için etkinliği hazırladıklarını söyledi. Çocukların gelişiminde sanat ve tiyatronun çok önemli bir tuttuğunu, imkan verildiği takdirde birçok çocuğun sanatla uğraşmak isteyeceği ve eğitimine büyük katkı vereceğini düşündüklerini tiyatroyla köylerdeki çocukların tanışmasını istediklerini belirten Başkan Soyer, köylerde bu tip etkinliklerin önümüzdeki günlerde de devam edeceğini söyledi.
Stargazete
Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.