Mardin'de Tiyatro Festivali

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mardin’de düzenlenen Uluslararası Mardin Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, Genco Erkal’ın ‘İnsanlarım’ adlı oyunla başladı.

Mardin Hizmet Vakfı tarafından düzenlenen, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mardin Valiliği, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Mersin Devlet Opera ve Balesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Halk Bankası tarafından desteklenen Uluslararası Mardin Çocuk ve Gençlik Festivali’nin 3’üncüsü başladı. Festival kapsamında, Mardin Müzesi, Sabancı Kent Müzesi ve Artuklu Üniversitesi’nde hafta sonu atölye çalışmaları ardından bugün ilk olarak Cumuriyet Meydanında ‘Sanat kervanı’ adlı kortej yürüyüşü yapıldı. Festivalin açılış oyunu Genco Erkal’ın ‘İnsanlarım’ adlı oyunla başladı.

Mardin Vali Yardımcısı Hüseyin Avcı, Tiyatro Festivali’nin tek başına değerlendirilmemesi gerektiğini belirterek, bölgenin kalkınması için her türlü sanatsal faaliyetlere yönelinmesini istedi. 9 Kasım’da sona erecek festivalin, onur konuğu Genco Erkal ise buyük bir seyirciyle güzel bir salonda Mardinliler’in karşısında oynamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Gecenin sonunda Mardin Vali yardımcısı Hüseyin Avcı, Genco Erkal’a plaket verdi. 54 etkinliğin düzenleneceği festivalde, 6 yerli ve 4 yabancı oyun, Kızıltepe, Midyat ve Ömerli ilçelerinde dönüşümlü olarak oyunları gösterime sunulacak.

Gerçek Gündem

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.