Mekan Artı Aralık Ayı Programı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mekan Artı, Aralık programına Kasım ayının son günlerinde prömiyerini yapan “Kozalar” adlı oyunla başlıyor. Adalet Ağaoğlu’nun Kozalar adlı eseri, Aybike Esin Tumluer ve ekibinin yeni yorumuyla seyircisiyle Mekan Artı’da buluşmaya devam ediyor. Tiyatro Artı’nın oldukça ilgi toplayan oyunu “Bizde Yok!”  ek gösterimlerle Aralık ayı boyunca çeşitli günlerde sahneleniyor. Bizde Yok! ile cesurca seyircisinin gözlerini bağlayan Tiyatro Artı, gözaltı kayıplarını anmaya ve Cumartesi Annelerine destek vermeye devam ediyor.  Ardından Tiyatro Artı’nın yeni oyunu “Anne ve Babalar İçin Cinsel Bozukluklar Rehberi”  prömiyerini yapıyor. Zihinsel engelli Dora’nın ergenliği ile beraber cinsel hayatı tanımasıyla, modern düzenin provokatif bir eleştirisini barındıran oyun cinsel tabuları ve ahlakı sorguluyor. Aybike Esin Tumluer’in  “Çok Hücreli Bölünen”  adlı oyunu Aralık ayında da Mekan Artı seyircisini güldürmeye devam ediyor. Tiyatro Artı’nın yine Kasım ayında prömiyerini yapan “Şiddet Üçlemesi 2- Şeker” adlı oyunu, Aralık ayının son günlerinde seyircisi ile buluşacak ve “şiddet” mevzusunu ‘çocuğa yönelik şiddet’ üzerinden irdelemeye devam edecek. Son olarak Babaanne’nin Yeri, Airswimming adlı oyununun prömiyerini Mekan Artı’da yapacak. Akıl hastanesine kapatılmış, akıl hastası olmayan iki kadının 1920′ lerden 1990′ lara kadar uzanan macerasını anlatan oyun, Aralık ayında Mekan Artı seyircisiyle buluşuyor.

Aybike Esin Tumluer ve Ekibi – Kozalar

Ne istiyorlar bizden canım? Ne kötülüğümüzü gördüler. O kadar etliye sütlüye karışan var. Biz karışıyor muyuz etliye sütlüye? Biz karışmayız hiçbir şeylere… Herkes “şöyle olmalıymış, böyle olmalıymış” der dururlar. Dinlemeyiz bile. İnsanlar birbirini yiyormuş. Yemesinler! Biz mi “yiyin birbirinizi” diyoruz. Herkes evinin kapısını örterek çorbasını içip, etini, tatlısını yiyeceği yerde, terbiyeli terbiyeli çocuklar yetiştireceği yerde… Fakir fukaradan bize ne? Bize ne?..

metin: adalet ağaoğlu
kurgu/yönetim: aybike esin tumluer
proje koordinatörü: didem kaplan
proje asistanı: berk şenöz
ışık/video tasarım: zeki elveriş
dramaturg: ufuk tan altunkaya
afiş tasarım: alper duran
oyuncular: aybike esin tumluer, ezgi coşkun, gülçin yiğit, mehmet ali gümüş
OYUN TARİHLERİ:

1-2-7-8-9-14-15-16 ARALIK 2012
20.30

Tiyatro Artı – Bizde Yok!

Tiyatro Artı, farklı sahneleme teknikleri üzerine arayışını sürdürüyor. Daha önce tek seyircilik oyun konsepti gibi farklı türlerde denemeler yapan topluluk bu sefer farklı bir deneme ile festival seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Bizde Yok ile simulatif bir kurgu içine yerleştirilen seyirci, gerçeklikten uzaklaşarak kendini kurgunun içinde buluyor.
Seyir algısını değiştirmeyi hedefleyen oyun, seyirciyi “izleyen” konumundan çıkararak oyunun bir parçası haline getiriyor. Esir alınma, esir olma ve otorite-güç-kurban üçlüsü üzerinden hareket ederek Türkiye yakın tarihine odaklanan oyun, Türkiye’nin siyasi tarihine ve insan hakları sürecine de yoğunlaşarak Cumartesi Anneleri üzerinden kurgusunu tamamlıyor.

Metin/ Yönetim: Ufuk Tan Altunkaya
Proje Koordinasyon: Didem kaplan
Teknik Yönetim: Zeki Elveriş
Video Tasarım: Murat Huvaj
Müzik: Fatih Göksel Aydoğduoğlu
Oyuncular: Bayhan Ekici, Cihan Esen, Cihat Süvarioğlu, Demet Ergün, Efe Can Erdal

OYUN TARİHLERİ:

3-29-30 Aralık 2012

20.30

Tiyatro Artı – Anne ve Babalar İçin Cinsel Bozukluklar Rehberi

İsviçre’nin önde gelen çağdaş oyun yazarlarından Lukas Barfuss’un bugüne kadar 18 ülkede sahnelenmiş ünlü oyunu “Anne ve Babalar için Cinsel Bozukluklar Rehberi”, Türkiye’de ilk kez Tiyatro Artı tarafından sahneleniyor.
Zihinsel engelli Dora’nın ergenliği ile beraber cinsel hayatı tanımasıyla, modern düzenin provokatif bir eleştirisini barındıran oyun cinsel tabuları ve ahlakı sorguluyor.

Metin: Lukas Barfuss

Çeviri: Murat Baykan
Yönetim/Kurgu/Konsept: Ufuk Tan Altunkaya
Proje Koordinasyon: Didem Kaplan

Proje Asistanı: Mehmet Ali Gümüş

Oyuncular: Cihat Süvarioğlu, İnan Ambarkütük, Gülsüm Soydan, Pelin Ermiş, Uğur Karabulut

OYUN TARİHLERİ:

11-12-13-17-18-22-23-24 ARALIK 2012
20:30

Aybike Esin Tumluer – Çok Hücreli Bölünen

Bir Bölünmüşlüğün Hikayesi…
Dönüşüyoruz! Her gün bir başkası oluyoruz!
Burada yaşamanın sırrını öğrenmeye çalışıyoruz!
Dönüşüyoruz, dönüştürüyoruz…

Aybike Esin Tumluer, “Çok Hücreli Bölünen” ile kimliklerimizle tanıştırıyor. Kimi zaman bir oyuncuya, kimi zaman bir politikacıya, kimi zaman bir akademisyene, kimi zaman ise bir seksoloğa dönüştüğümüzü gösteriyor!
Her gün başkasını yaşamıyor musun sen de? Bazen aldırmıyor, bazen gülmüyor musun? Bazen ağlamıyor musun? Herkes içinde. Herkes sende…
Hazırlayan ve Oynayan: Aybike Esin Tumluer
Metin: Ufuk Tan Altunkaya
Proje Koordinasyon: Didem Kaplan
Teknik Yönetim: Demet Ergün
Fotoğraf: Emel Bayram
OYUN TARİHLERİ:
19-20 ARALIK 2012

20.30

Babaanne’nin Yeri – Airswimming

“Ben sadece erkek kıyafetleri giymek istedim. Sonra işte arada birkaç puro. Birkaç parlak madalya ve kriket oynarken şeylerine taktıkları koruyucudan istedim..bilirsin işte o tür şeyler..”

Akıl hastanesine kapatılmış, akıl hastası olmayan iki kadının 1920′ lerden 1990′ lara kadar uzanan macerası. Dostlukları, aşkları, giderek delirişleri, hayata tutunma çabaları ve ilk ve tek umutları olarak, birbirlerine sarılışları. “Ahlaksal Açıdan Embesil”lerin hikayesi.

Metin: Charlotte Jones

Çeviri: Seçil Honeywill

Yönetim: Burçak Çöllü

Dramaturji – ışık tasarım: Onur Sarıgül

Yardımcı Yönetmen: Ceren Taşçı

Prodüksiyon: Sinem Özlek

Oyuncular: Ceren Gücükatalak, Gizem Ancı/Ceren Taşçı

OYUN TARİHLERİ:

25-26 Aralık 2012

20.30

Tiyatro Artı – Şiddet Üçlemesi 2 – Şeker

Mekan Artı, Şiddet Üçlemesi’ni devam ettiriyor. Geçen sezon Ayna ile kadına yönelik şiddet üzerine projenin ilk ayağını gerçekleştiren Mekan Artı, bu sezon çocuklara yönelik şiddet konusu üzerinden üçlemenin ikincisi seyirciyle buluşturuyor. Yine farklı sahneleme teknikleri ile seyirciyle buluşacak olan oyun, şiddeti irdelemeye ve temelini aramaya çalışıyor.

metin/yönetim: didem kaplan
proje koordinasyon: mehmet ali gümüş
dramaturg: ufuk tan altunkaya

ışık tasarım: zeki elveriş
Afiş Resmi: Serpil Odabaşı
oyuncular: ahmet yaşar, dilek yorulmaz, serpil bilgil, şakir güler
OYUN TARİHLERİ:
27-28 Aralık 2012
20:30





Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.