Mem û Zîn Oyunundaki Tahrifata Dava

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Oyun yazarı ve yönetmen Cuma Boynukara, Van Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen Mem û Zîn adlı tiyatro oyununun anlam ve kurgusal bütünlüğünü bozacak şekilde değiştirildiğini belirterek Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü hakkında dava açtı.
Van Devlet Tiyatrosu tarafından 2 Ekim 2012 tarihinden itibaren sahnelenen Mem û Zîn adli oyununu sergilendiği tarihte izlediğini, ancak oyunun metninde oyunun anlam ve kurgusal bütünlüğünü bozacak şekilde yeni metin eklemelerinin yapıldığını belirten oyun yazarı ve yönetmen Cuma Boynukara buna tepki gösterdi.
Kendi yazdığı oyundaki bazı sahnelerin budanarak değiştirildiğini ve oyunda tahrifat yapıldığını kaydeden Boynukara, “Oyun sonrası Van Devlet Tiyatrosu müdürü ve oyunun rejisörü ile yaptığı görüşmede oyunda yapılan söz konusu değişikliğin neden bana bildirilmediğini ve buna izin vermeyeceğini sözlü olarak ifade ettim. Daha sonra 11 Ekim tarihinde bir dilekçeyle Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulunarak oyunumdaki aksaklıkların giderilmesini, oyunun durdurulmasını talep ettim” dedi.
Ancak tüm girişimlerine rağmen oyunun sahnelenmesine devam edildiğini belirten Boyunkara, oyunun durdurulması için Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü hakkında dava açtığını söyledi.

ANF

Paylaş.

Yanıtla