"Mesleğimi İcra Edemeyeceksem Bu Ülkede Nasıl Yaşayacağım?"

Pinterest LinkedIn Tumblr +

[Emre Kınay Duru Tiyatro’da yaşadığı sıkıntılarla ilgili Milliyet Sanat’a açıklamalarda bulundu. Haberin bir bölümün aşağıda aktarıyoruz.]

Duru Tiyatro’nun oyunlarını aynı yerde sahneleyeceğini belirten Kınay, mahkeme kararıyla yerlerinden çıkarılmaları halinde ne yapacakları sorusuna, ”O zaman Türkiye’de artık tiyatro yapmanın şartları tıkanmıştır. Devlette yapamıyorsunuz, şehir tiyatrolarında yapamıyorsunuz, özelde de kendiniz yapamıyorsunuz diye başka ülkelere göçmek durumunda kalacağız. Mesleğimi icra edemeyeceksem bu ülkede nasıl yaşayacağım?” cevabını verdi.
Kınay, dizi oyunculuğundan kazandığı parayı tiyatroya yatırmasının ”vatanseverlik” olduğunu vurgulayarak, ”Ben ülkemi sevdiğim için tiyatro yapıyorum; yoksa bana Almanya’da, İngiltere’de yapmanın, ABD’de ders vermenin yolu zaten açıktı” dedi.

25 gündür provayı durdurduğundan ve 20 gün sonra açılış yapması gereken “Nafile Dünya”yı en erken Şubat ayında başlatabileceklerinden yakınan Kınay, çocukların dramayla eğitimi gibi çeşitli projelerinin olduğunu, ancak uzun zamandır bunlar üzerine çalışamadığını söyledi.
Kınay, sözlerini şöyle tamamladı: ”Ben şu anda elimde evraklarla haklılığımı göstermek için sürekli kapı kapı dolaşır hale geldim. Bu da onurumu zedeliyor. Bu hak da değil, usul de değil, adalet de değil. Ben sözümün eriyim, ‘yapacağım’ dediğimi yaptım fazlasıyla. Ben canımın yandığı yerden konuşuyorum. Ben bana söylenenlerin yerine getirilmesini bekliyorum.”

”Bu ülkede benim şu anda tiyatro yapmamı sağlayacak, beni motive edecek bir tek neden bile yok” diyen Kınay, tiyatroya devam etme sebebinin salondaki koltukları dolduran seyirciler olduğunu, ”Onlar ne zaman o koltuklarda boşluklar bırakmaya başlar, o gün ben de bırakacağım” sözleriyle dile getirdi.

Milliyet Sanat

Paylaş.

Yanıtla