Oda ve Adam Garaj'da

Pinterest LinkedIn Tumblr +

18. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali’nde hem seyirci hem eleştirmenler tarafından büyük beğeniyle karşılanan ve festivalin en güçlü işleri arasında gösterilen “Oda ve Adam” 11 Kasım Pazar ve 25 Kasım Pazar günü Garaj İstanbul’da!

Nergis Öztürk ve Engin Hepileri’nin baş rollerini paylaştığı Oda ve Adam, kadın erkek ilişkisine, aşka, yaşanmışlıklara ve yaşanamamışlıklara, çağın ve zamanın ‘ana dili’yle bakan 1 saatlik görsel ve edebi bir şölen.

Belçika’lı yazar Eric de Volder’in aynı adlı oyun metni üzerine kurulan Oda ve Adam, ıskalanmış bir ilişkinin çatışmalarının, tutkularının, unutulmaz anlarının, yanlış anlamaların, kuruntuların, duygusallıkların tüm tanıdıklığı ve tüm sürprizleriyle karşımıza çıktığı bir oyun.

Oyunda, kadın ve erkek yaşadıkları, hayal ettikleri, yaşamak istedikleri ve hatırladıkları arasında, kendi hayat algılarının çıkmaz sokaklarında, komedi ve dramın içiçe geçtiği yoğun bir duygusal ve zihinsel yolculuğa seyirciyi de çıkartıyorlar.

Oyunda baş rolleri her ikisi de, hem sinema perdesi, hem tiyatro sahnesi, hem de TV ekranlarından aşina olduğumuz başarılı oyuncular, altın portakallı Nergis Öztürk ve tiyatro alanında ödüllü oyuncu Engin Hepileri canlandırıyor.

Oda ve Adam’da, ifadesini gündelik yaşamın içindeki kuytu ayrıntılarda bulan aşk ve ilişki olasılığı, temelde kadın ve erkeğin birbirini hem tamamlayıcı hem de yadsıyıcı bakış açılarından dinamik ve tempolu bir şekilde anlatılıyor. Hem de özelde aşkın, genelde sahiciliğin günümüzdeki imkansızlığına dair bir sorgulamaya tabii tutularak.

Belçika’da bulunan Theater Onderhetvel’in kurucusu Mesut Arslan’ın yönetmenliğini üstlendiği, MeryemBayram’ın sahne tasarımı, Ata Ünal’ın dramaturjisiyle ve farklı kurgusuyla festivalde ilgi ve beğeni toplamış olan Oda ve Adam, sahneye ve izleyiciye kadın ve erkek arasındaki yaşan/a/ma/mışlığın gölgesini karmaşık ilişki dengesinin duygusal izdüşümünü ve tensel görüntüsünü başarılı bir biçimde yansıtıyor.

Tüm bu özellikleriyle Oda ve Adam, aynı anda aynı ilişkiyi ‘deneyimlemiş’, neredeyse aynı sözleri söylemiş, ama yine de birbirine tercüme edilemeyen iki insanın, günümüzün kadın ve erkeğinin bireysel ve toplumsal bir şiiri aynı zamanda. O halde en iyisi oyunu, oyundaki ‘biz’i izleyip yaşamak ve olan biteni yeniden kurgulamak.

ODA ve ADAM

Theater Onderhetvel /Mesut Arslan

Metin: Eric de Volder
Yönetmen: Mesut Arslan
Dramaturji: Ata Ünal
Çeviren: Şaban Ol
Oyuncular: Engin Hepileri
Nergis Öztürk
Sahne ve Kostüm Tasarımı: Meryem Bayram
Ses ve Görüntü Tasarımı: Gürkan Mıhçı, Ozan Akıncı
Işık: Turan Tayar
Reji Asistanı: Deniz Elmas
Sahne Tasarım Asistanı: Nergis Gündoğdu
Prodüksiyon Sorumlusu: Hakan Silahsızoğlu
Yapım: Mesut Arslan / Theater Onderhetvel
Ortak Yapımcılar: Kunstenfestival 0090, Toneelhuis, Belçika
Gösterim Tarihleri: 11 Kasım (Pazar): 25 Kasım (Pazar)
Gösterim Yeri: garajistanbul, Kaymakam Reşat Bey Sokak, No:11/A Galatasaray / Beyoğlu
Saat: 18.00
Süre: 60 dakika
Bilet Ücreti: Tam:35TL Öğrenci: 25 TL,
Sanat ve Tiyatro Öğrencileri: 20 TL

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.