"Oda ve Adam" garajistanbul'da

Pinterest LinkedIn Tumblr +

18. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali’nde hem seyirci hem eleştirmenler tarafından büyük beğeniyle karşılanan ve festivalin en güçlü işleri arasında gösterilen “Oda ve Adam” 25 Kasım Pazar günü garajistanbul’da!

Nergis Öztürk ve Engin Hepileri’nin baş rollerini paylaştığı Oda ve Adam kadın erkek ilişkisine, aşka, yaşanmışlıklara ve yaşanamamışlıklara,  çağın ve zamanın ‘ana dili’yle bakmaya çalışan oyun güçlü görselliği ve şiirselliğiyle  dikkat çekmişti.

Oda ve Adam, ıskalanmış bir ilişkinin çatışmalarının, tutkularının, unutulmaz anlarının, yanlış anlamaların, kuruntuların, duygusallıkların tüm tanıdıklığı ve tüm sürprizleriyle karşımıza çıktığı bir oyun.

Oyunda, kadın  ve erkek yaşadıkları, hayal ettikleri, yaşamak istedikleri ve hatırladıkları arasında, kendi hayat algılarının çıkmaz sokaklarında, komedi ve dramın içiçe geçtiği yoğun bir duygusal ve zihinsel yolculuğa seyirciyi de çıkartıyorlar.

Oda ve Adam’da, ifadesini gündelik yaşamın içindeki kuytu ayrıntılarda bulan aşk ve ilişki olasılığı, temelde kadın ve erkeğin birbirini hem tamamlayıcı hem de yadsıyıcı bakış açılarından dinamik bir şekilde anlatılıyor. Özelde aşkın, genelde sahiciliğin günümüzdeki imkansızlığına dair bir sorgulama altan alta bu anlatıma eşlik ediyor.

Hem yalın bir öyküyü takip etmenin gayretiyle hem de bir dil, ses, beden ve imge harmanının çok katmanlı çağrışım alanlarıyla karşı karşıya bırakmaya çalışıyor izleyiciyi. Bir ucunda gerçekle düş arasındaki ufuk çizgisi, diğerinde kadın, erkek ve imge arasındaki iç ilişki.

En iyisi olan biteni yeniden kurgulamak.

http://www.biletix.com/etkinlik/NTYTG/ISTANBUL/tr
http://garajistanbul.org/events/oda-ve-adam/

—————————————–

Yazan: Eric De Volder

Yöneten: Mesut Arslan

Dramaturji: Ata Ünal

Çeviri: Şaban Ol

Oyuncular: Nergis Öztürk, Engin Hepileri

Dekor ve Kostüm Tasarımı: Meryem Bayram

Ses ve Görüntü Tasarımı: Gürkan Mıhçı, Ozan Akıncı

Işık: Turan Tayar

Reji Asistanı: Deniz Elmas

Prodüksiyon Sorumlusu Hakan Silahsızoğlu

Yapım: Mesut Arslan/Theater Onderhetvel, Belçika

Ortak Yapımcılar: Kunstenfestival 0090, Toneelhuis, Belçika.

Oyunun Süresi: 60 dakika (tek perde)

Bilet Ücreti: Tam:35TL Öğrenci: 25 TL, Sanat ve Tiyatro Öğrencileri:
20 TL (sadece garajistanbul gişesinden)

http://www.biletix.com/etkinlik/NTYTG/ISTANBUL/tr
http://garajistanbul.org/events/oda-ve-adam/

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.