Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali Devam Ediyor!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

10. Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali kapsamında, “Mem ile Zin” oyunu sahnelendi.

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nun (DDT) ev sahipliğinde, oyun yazarı Orhan Asena anısına düzenlenen festival, sanatseverlerin yoğun ilgisiyle sürüyor. Geçen hafta Ankara Devlet Tiyatrosu’nun “Hürrem Sultan” oyunuyla başlayan festival, Van Devlet Tiyatrosu’nu konuk etti. Van DT, ünlü Kürt düşünür ve mutasavvıf Ahmed-i Hani’nin Türkçe olarak yayımlanan ve tiyatroya uyarlanan “Mem ile Zin” oyunuyla sanatseverlerle buluştu.

Cuma Boynukara’nın oyunlaştırdığı, İpek Atagün Gezener’in yönettiği, kavuşamayan iki gencin trajik öyküsünün anlatıldığı, canlı müzik ve danslarla desteklenen “Mem ile Zin” oyununda, Edip Kamacı, Demet Boci, Batuhan Yalçın, Zeynep Mataracı, Özge Arslan, Gül Urgan, Doğukan Özman, Abdülselam Çok, Muharrem Dalfidan, Ali Okumuş ve Serkan Yakan rol alıyor.

Dekor tasarımı Hakan Dündar’a, ışık tasarımı Şükrü Kırımoğlu’na, kostümü Ceren Karahan’a, müziği ise Ekin Eti’ye ait oyun, bu akşam ve yarın Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Sanat Merkezi Orhan Asena Sahnesi’nde tiyatroseverlerin beğenisine sunuldu.

Festival, 17 Kasım’da sona erecek.

Mynet Haber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.