Sanatçı Kadınlardan Açlık Grevindeki Vekillere Ziyaret

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Aralarında, ses ve tiyatro sanatçıları ile yazar, akademisyen ve avukatların bulunduğu bir grup kadın, Diyarbakır’da süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi başlatan milletvekillerini ziyaret etti.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) binasına gelen bir grup kadın, burada açlık grevinde bulunan Barış ve Demokrasi Parti’li (BDP) milletvekilleri ile görüştü. Burada açıklamalarda bulunan BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, cezaevlerindeki süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemlerinin 63. gününe girdiğini, grevcilerde ciddi sağlık sorunlarının ve hayati risk tehlikesinin bulunduğunu söyledi. Bu eylemin sadece cezaevlerinde açlık grevine başlayan tutuklularla hükümet arasındaki bir sorun olmadığını belirten Kışanak, “Olumlu bir gelişme olursa tutsaklar buna mutlaka olumlu bir yanıt verecekler. Devlet halkıyla zıtlaşmaz, devlet halkıyla pazarlığa oturmaz. Kim kiminle pazarlık ediyor, neyin tavizini veriyor, ortada bir taviz falan yok. Anadilde eğitimin meclise sevk edilmesini önemli buluyoruz. Bir adımdır ancak bunun bir an önce hangi tarihte yasalanacağının kamuoyuna açıklanmasını, sürüncemeye bırakılmaması ve tecrit ile ilgili de pozitif bir adımın atılması gerekiyor” dedi.
Kışanak, açıklamalarının ardından D Tipi Cezaevi’nde, 5 Kasım 2012 tarihinden itibaren açlık grevine başlayan kanser hastası Özgür Karagöz’ün fenalaşarak hastaneye kaldırıldığını, hastanın yoğun bakımda tutulduğunu sözlerine ekledi.
Sanatçı Julide Kural ise, “Bir tarafta bedenlerini açlığa yatırmış son derece hepimiz için meşru olan talepler varken bir tarafta da bunu görmezlikten gelen kocaman sessiz bir toplum oluşturulmaya çalışılıyor. Başbakan’a ya da siyasal erke bir an önce, hepimizin artık defalarca söyleyip anladığımız bu meşru taleplerin kabul edilmesi, bir adım atılması gerekiyor. Çünkü bizler sessiz kalmayı, sessizce ağlamayı, beklemeyi, cenazeleri taşımayı istemiyoruz” diye konuştu.
Daha sonra konuşan sanatçı Şebnem Sönmez de bu mücadelede hep birlikte olduklarını ifade ederek, “Kadın artık ağlamasın, kadınlar çocuklarını ölsünler diye göndermiyorlar bir yerlere. Birileri duysun ya da duymasın biz hep beraber hayat için kol kola girelim. Halay çekmek silah çekmekten daha güzel bir şey, biz bunu yapabiliriz” şeklinde konuştu.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.