Şanlıurfa'da Ritüeller ve Yaratıcı Drama Semineri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Eğitimin her geçen gün daha önem kazandığı ülkemizde yaratıcı, sorgulayan, farkındalığı yüksek, birbirini anlayan ve birbirine saygı duyan aydın bireyler yetişmesi için eğitimnde yaratıcı dramanın yöntem olarak kullanılması ve yaygınlaştırılmasını amaçlayan Çağdaş Drama Derneği 1990 yılından bu yana gerçekleştirdiği Uluslararası Eğitimde yaratıcı Drama Seminer’lerinin yirmi birincisini 14-18 Kasım 2012 tarihleri arasında “Ritüeller ve Yaratıcı Drama” başlığıyla Şanlıurfa’da gerçekleştiriyor.

Çağdaş Drama Derneği genel başkanı Doç.Dr. Ömer Adıgüzel Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Seminerlerinin amacını; değişik ülkelerden gelen yaratıcı drama liderlerinin alan bilgisi ve deneyimini ülkemizdeki alan uzmanlarıyla paylaşabilmelerini sağlamak, öğretmenlerin yaratıcı dramayı bir yöntem olarak kullanma konusundaki becerilerinin geliştirilmesi ve yaratıcı drama yönteminin derslerdeki değişik uygulama biçimlerini öğrenerek, daha etkin ve canlandırmaya dayalı bir eğitim-öğretim süreci tasarlamalarına katkıda bulunmak olarak  açıklıyor.

Şanlıurfa’da gerçekleştirilecek seminer 14 Kasım 2012’de açılış konuşmalarıyla başlayacak,  Yrd.Doç.Dr.Ali Öztürk’ün yönetiminde, Dr.Selen Korad Birkiye ve Göbeklitepe Kazı Başkanı Dr. Klaus Schmidt’in  konuşmacı olarak katılacakları konferansla devam edecektir.

Seminer de Sırbistan’dan Sanja Krsmanovic Tasic, Finlandiya’dan Tinti Karppinen, İngiltere’den Partice Baldwin, İzlanda’dan Asa Helga Ragnarsdottir, Türkiye’den Doç.Dr. Tülin Sağlam ve Doç.Dr. Mustafa Sekmen “Ritüeller ve Yaratıcı Drama” temalı çalışmalar yürüteceklerdir.

Çağdaş Drama Derneği Genel Başkanı Ömer Adıgüzel, Edered Başkanı Kevin Dowsett, İngiltere National Drama Başkanı Patrice Baldwin ve IDEA Yönetim Kurulu Üyesi Tinti Karpinnen ‘in katılacağı “Yaratıcı Dramada Güncel Gelişmeler “konulu bir panelin de gerçekleştirileceği  seminerde 17 Kasım 2012 tarihinde Yaratıcı Dramayı tanımak ve derslerde yöntem olarak kullanmak isteyenler için İlk Adım Atölyeleri de uygulanacaktır.

Seminer hakkında ayrıntılı bilgi için http://www.yaraticidramasemineri.org/web/

Doç. Dr. Ömer Adıgüzel Genel Başkan

Yönetim Kurulu Adına

Paylaş.

Yanıtla