"Seslerle Anadolu'yu" 150 Bin Kişi Seyretti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin Anadolu’nun tarih ve kültür hazinesini sahneye taşıyan, “Seslerle Anadolu” adlı eserini, 22 Kasım 2009’daki dünya prömiyerinden bugüne kadar geçen 3 yıllık sürede, yurt içi ve yurt dışındaki 100’ü aşkın temsilde yaklaşık 150 bin kişi izledi.

Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin (ADOB) Anadolu geleneklerini çok sesli müzik eşliğinde işlediği ve Türkiye’nin değişik kentlerinin yanı sıra İspanya, Finlandiya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de sahnelenen “Seslerle Anadolu” adlı yapıtın araştırma ve metnini, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Şadi Erdoğan yaptı.

Besteleri ve türkü düzenlemesi Ali Aykaç’a ait olan eser, sahne düzeninde Murat Akar, koreografisinde Özden Aktürk, sahne ve kostüm tasarımında Sevtaç Demirer, ışık düzeninde ise Fuat Gök’ün imzasını taşıyor.

Eser, çeşitli yörelerden gelenek, görenek ve adetlerin yanı sıra, türküleri, orta oyununu, Karagöz ve Hacivat, Mevlana ve Köroğlu gibi halk kahramanlarını çok sesli müzikle tanıtıyor.

Eserin araştırma ve metnini hazırlayan ve oyunda “Meddah” rolünü üstlenen Şadi Erdoğan, turne kapsamında geldikleri Sivas’ta Seslerle Anadolu’nun 22 Kasım 2009’da dünya prömiyerini yaptıklarını anımsattı.

Ankara’daki yerleşik temsillerin yanı sıra yurt içi ve yurt dışında program yaptıklarını ifade eden Erdoğan, “Ayrıca Samsun Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğümüzle Samsun’da Seslerle Anadolu’nun prodüksiyonunu gerçekleştirdik. Toplam iki müdürlüğün yaptığı temsil sayısı 100’ü geçti” diye konuştu.

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.