Tiyatro Merdiven'den "Aşk Grevi"

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatro Merdiveni’nin, Aşk Grevi adlı oyunu 11 kasım ve 25 kasım tarihlerinde 19:00’da Halis Kurtça Merkezi’nde izleyiciyle buluşuyor.

AŞK GREVİ

80’lerde çocuktum. 90’larda biraz… O yıllara dönüp baktığımda oyuncak ve çizgi filmlerin yanında neden ve nasıl olduğunu pek de anlamadığım dünyadaki savaş haberleri gelir hala aklıma. Hatta onları bir film ya da oyun gibi oturup televizyondan sabaha kadar seyrettiğim… Geceleri bilmem ne ordusunun, bilmem ne halkının üzerine gönderdiği bombaları bir ışık gösterisi sandığım içindi belki de. Evet, birileri gerçekten de oyun oynuyordu. Adına savaş denilen… Belki yaşım fazla değil ama dünyanın en acımasız dönemlerinden bazılarına çocuk aklımla şahitlik ettiğimi sonraları anladım. Tabi sandığım gibi eğlenceli olmadığını da. Yıllar sonra ‘Aşk Grevi’ ile tanıştığımda, işte dedim savaşın nedenini, nasılını anlatmanın en eğlenceli yolu. Belki de bu acımasız oyunu sona erdirebilmenin. Hem de binlerce yıldır insanlığın en iyi bildiği iki figürle. Kadın ve Erkek. Acımasız oyunların sona erdiği ve bütün dünya çocuklarının hep eğlenceli oyunlar seyrettiği bir dünyaya kavuşmak ümidiyle.

Gürkan SİNAN

Yazan: Savaş AYKILIÇ

Yönetmen: Gürkan SİNAN

Oyuncular:

Akdenizli, Komutan: Selçuk DELİPINAR

Karadenizli, Asker: Gürkan SİNAN

Rumelili, Asker:  Deniz KARALAR

Azeri Kadın, Kübele: Mine ALTIN

Egeli Kadın, Artemis: Sibel TOMAÇ

Kürt Kadın, İştar: Filiz Bingöl MENTEŞ

Turist, Zeus: Emin Taşdemir

Müzisyenler: Ufuk UÇAR, Barış BAŞ, Lerzan HELVACI

Kukla Tasarım: Alpay EKLER

Genel Sanat Yönetmeni: Alpay EKLER

Dekor, kostüm, aksesuar tasarım ve uygulamaları, isimleri aşağıda bulunan TİYATRO MERDİVEN üyelerinin ortak yaratım ve el emekleri ile oluşturulmuştur.

Alpay EKLER, Sibel TOMAÇ, Deniz KARALAR, Ata CAMUZ, Enis ERGÜN, Selçuk DELİPINAR, Handan DELİPINAR, Mine ALTIN, Gürkan SİNAN, Serap ŞAHİNER, Lerzan HELVACI, Zöhre DELİPINAR.

OYUNUN KONUSU

Oyunumuz Anadolu da geçmektedir. Kadınlar, kocalarının kavgalarından bıkmış, bu işe bir çare aramaktadır. Kadınların hayata bakışında ki barışçı tutum oyunda erkeklerine bir oyun kurarak bunu anlatmak istemeleriyle devam eder. Kadınlarımız oyun içinde oyun kurarak onlara eskiden olan bir hikâyeyi anlatır. Devamında da “AŞK GREVİ” ilan ederler. Olaylar erkeklerin bu durum karşısında ki çatışmaları ile gülünç bir hal alır.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.