Tiyatro mu Çocukların Sağlığına Zararlı Olan

Pinterest LinkedIn Tumblr +

[Radikal gazetesinde yayınlanan Duru Tiyatro’nun kapanma tartışmaları hakkındaki haberi okuyucularımızla paylaşıyoruz.] Oyuncu Emre Kınay’ın 2007’de harabeyken Kadıköy Anadolu Lisesi’nden kiraladığı salonda kurduğu Duru Tiyatro bir süredir kapanma tehlikesiyle karşı karşıya.

Okul yönetiminin kısa bir süre önce Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 28199 sayılı Okul Aile Birliği Yönetmeliği’nde yapılan değişikliği gerekçe göstererek kira sözleşmesini feshettiği tiyatro binasında bir basın toplantısı düzenleyen Emre Kınay süreç hakkında bilgi verdi.

Yönetmelikte yapılan değişikliğin iptalı için dava açtıklarını ve Danıştay’ın yürütmenin durdurulmasına karar verdiğini ifade eden Kınay, “Ancak önceki gün, 28199 sayılı yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair 28473 sayılı yönetmelik yürürlüğe girdi. Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararındaki eksiklikler giderilmek suretiyle ‘Milli Eğitim Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı ’nca müştereken hazırlanan bu yeni yönetmelik, yayımlandığı tarihte yürürlüğe girer’ şeklinde bir madde eklendi. Bu da, iptale konu yönetmeliğin, yürütme durdurulmuş olmasına rağmen, aynen korunduğu anlamına geliyor” diye konuştu.

Eski yönetmeliğin Duru Tiyatro’nun Kadıköy Anadolu Lisesi’ne ait salonda faaliyet göstermesine engel teşkil etmediğini, aksine kira sözleşmesinin yenilenebilmesine olanak sağlayan bir hüküm de içerdiğini ifade eden Kınay, okul kantin işletmesi ve Geleceğin Yıldızları Basketbol Okulu’nun sözleşmeleri de bu kapsamda yenilendiğini ancak Duru Tiyatro’ya aynı hükmün uygulanmadığını belirtti.

Kira sözleşmesinin feshine gerekçe olarak gösterilen; sözleşmeyi yenilemeye hukuken imkân olmaması, okulun salona ihtiyacı olması, amacı dışında kullanılması, yüksek sesli müzik açılması, sigara kullanımına izin verilmesi ve okul ortamına aykırı hareket edilmesi gibi gerekçelere itiraz eden Emre Kınay: “İhtiyaç olduğunda salon okulun kullanımına tahsis edildi. Okul ortamına aykırı bir durum tespit edildiyse niçin soruşturma ve inceleme başlatılmadı yahut bir uyarı yapılmadı? Görüldüğü üzere 28199 sayılı Yönetmelik, keyfi bir uygulamanın bir perdesi olarak kullanılıyor” dedi.

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.