Tiyatro Terminal Kasım Ayı Programı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatro Terminal’in 2012 senesi içinde sahnelediği 3.oyun olan “Albay’ın Karısı” Hristo Boyçev’in savaş üzerine kaleme aldığı bir traji-komedi. Soğuk Savaş sonrası balkanlarda başlayan dağılma süreci ve bu süreçte bölgedeki insanların yaşadığı travmalar oyunun merkezinde yer alıyor.  Oyunda bahsi geçen dönemin üzerinden 15 seneden fazla geçmiş durumda. Sanal dünya ve teknoloji  1990’lara göre şimdi hayatımızın çok daha merkezinde yer alıyor. Peki oyun şimdi bizim için ne ifade ediyor?

1997 yapımı Amerikan filmi ”Başkan’ın Adamları” enteresan bir konuya sahipti: Başkan’ın karıştığı skandal sonrası, seçimlerde başarıya ulaşma şansı çok azalır. Bunun üzerine bir taktik düşünülür ve Hollywood yapımcılarıyla çok gizli bir plan yapılır. Afganistan’da sanal bir savaş çıkarılır. Azılı teröristler bir Amerikan askerini kaçırırlar. Onu kurtarmak ise yine kahraman Amerikan askerlerine ve bu operayonun emrini veren başkana kalmıştır. Yaratılan bu masal çok başarılı olur ve askerin kurtarılması sonrası başkan da seçim zaferini kazanır.

Bu tür masallar/kurgular pek çok kişi için artık yadırganmayacak bir gerçek. Ama bu gerçek bir masal… yani masal ve gerçeğin kesiştiği noktadan bahsediyoruz. Teknolojinin ve sanal dünyanın bu korkunç kesişmesi her gerçeği şüpheli ve her hayali de gerçek noktasına taşıdı. Neye inanılacağı ile ilgili derin şüphenin sebeplerinden biri de bu. İnanç gerçeğin ötesine kolayca taşınabilir halde artık; inanmak yok inandırılmak var.

Oyun da bu inanma inandırılma ilişkisi üzerine kurulu.

Hayale inandırılmalı mıyız yoksa gerçeğe inanmalı mıyız?

Peki ya gerçek acı verici derecede kötü ise…

“İşte hayat, gülümserken dişlerini de gösterir. ”

Hüseyin Mevsim’in dilimize çevirdiği oyunu İbrahim Güngör yönetti. 14 ve 28 Kasım’da Saat:20:30’da Karşıyaka Ege Sanat Merkezi’nde sahnelenecek oyun sadece 68 seyircinin izleyebildiği alternatif bir salonda seyircisi ile buluşuyor.

ALBAY’IN KARISI
Yazan: Hristo Boyçev
Çeviren: Hüseyin Mevsim
Yöneten: İbrahim Güngör
Dramaturji:Selda Uzunkaya
Koreografi: Julide Derya
Reji Ekibi:Julide Kara, Batuhan Köksal, Selda Uzunkaya
Dekor-Kostüm Tasarımı: Mehmet Ali Zeren
Özgün Müzik: Ozan Gökmen
Grafik Tasarım: Alpgiray Kelem
Teknik Sorumlu: Öncel İnanlı, Hasan Bayrakçı
Makyaj: Demir Ali Kökçü
Oynayanlar: Hürkan Ünal, Burak Özhan, Esra Tarhan, Hasan Demirci, Batuhan Köksal, Julide Derya, Ozan Gökmen, Julide Kara, İbrahim Güngör, Öncel İnanlı

Süre: Tek perde 75 dk.

Tarihler: 7-14-28 Kasım Saat: 20:30

Yer: Ege Sanat Merkezi

Adres: Karşıyaka Çarşı, Tiyatro Sokağı No:38(Eski Karşıyaka Sineması)

Bilgi ve Rezervasyom için: 0232 323 21 02

Bilet : 10 tl

www.tiyatroterminal.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.