Uluslararası Disiplinlerarası Tiyatro Buluşması 21, 22, 23 Kasım'da

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü, kuruluşunun 20. yılında Haldun Taner Tiyatro Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Performans Araştırmaları Derneği’nin işbirliğiyle, Goethe-Institut Istanbul desteğiyle düzenlenen Uluslararası Disiplinlerarası Tiyatro Buluşması’na ev sahipliği yapıyor. Temasının “Maske” olarak belirlendiği sempozyum, 21, 22 ve 23 Kasım tarihlerinde İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Uluslararası Disiplinlerarası Tiyatro Buluşması, tiyatro sanatının başlangıcından bugüne en vazgeçilmez araçlarından biri olan, tiyatronun yanı sıra edebiyattan plastik sanatlara, sinemadan fotoğrafa bütün sanat dallarının; felsefeden psikolojiye, antropolojiden sanat tarihine, sosyolojiden siyaset bilimine tüm sosyal bilimlerin ilgilendiği, kavramsallaştırdığı, tartıştığı ya da farklı biçimlerde kullandığı çoktanımlı, çokanlamlı, çokdisiplinli, zengin bir dünyaya, “maske”ye odaklanıyor.
Kuruluşundan bu yana, hem geçmişten günümüze tiyatronun evrimini, farklı açılımlarını, yeni arayışlarını çağdaş bir anlayışla araştırmayı hem de disiplinlerarası çalışmalarla eleştirel, düşünsel ve tartışmacı bakış açıları ortaya koymayı kendine ilke edinen Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü “Maske” sempozyumunda geçmişle günü, arkaikle moderni, sanatla bilimi, duyguyla aklı, insanla rolünü buluşturan bir tanışma, birleşme, tartışma, fikir alıp verme ortamı yaratmayı hedefliyor.

Sempozyumda yurt çapında çeşitli üniversitelerden değerli akademisyenlerin yanı sıra, Ruhr Trienali’nin sanat yönetmeni, tiyatro ve müzik dünyasının önde gelen yorumcularından Heiner Goebbels, Trinity College’dan Prof. Stephen Wilmer ve Cornell University’den Prof. Melanie Dreyer-Lude da söyleşiler gerçekleştirecek. Sunum dili Türkçe ve İngilizce olan sempozyum, tüm öğrencilere, akademisyenlere, sanat ve bilim insanlarına açıktır.

Detaylı bilgi için: http://maskistanbul.wordpress.com/

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.