Yaratım Süreci ve Butoh-Shaman Art Atölyesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

John Lennon, ‘-Ben iyi gitar çalmıyorum. Benden daha iyi çalanlar var. Ama ben enerjiyi topluyorum.’ diyordu…  Evet, hayal gücüyle yaratma ve müziği seyircinin enerjisiyle birleştirme…
Leonard Cohen, Tom Waits; şarkı söylerken sözcüklerle birlikte hareket ederek karın bölgesindeki basıncı kullanıyorlardı.
Hayat Charles Parker kadar çılgın değildir. Günlük hareketlerimizden farklıdır hayat.
Roberto De Niro gözlerini çok  kullanıyor. Gözleri çok hareketli….
Marcello Mastroianni ise bedenini kullanarak oynuyor.
Şimdi Butoh’yu…Yoga’yı… Budizmi… Unutun…
Sizi esir alan bütün kavramları unutun…
Kendi kendine olacaktır…  Eğer kendi yolunuzda giderseniz, kendiliğinden olacaktır…
Ama nefesinizi, bedeninizi, insanı, toplumu, diğer canlıları, gezegeni ve de kainatı; farkındalık içinde takip ederseniz…OLUR…
Yaratım Süreci ve Butoh-Shaman Art Atölyesi
IIDA SHIGEMI – ( Japonya )
Yer: Asmalı Mescit Sok. No:5/3, Beyoğlu

26,27,28,29 Kasım 18:00-22:00
1 Aralık Ctesi – 14:00-22:00
2 Aralık Pazar – 14:00 – 18:30
Performans: 2 Aralık Pazar 19:00
Ayrıntılı bilgi ve kayıt için: Engin – 0545 475 97 91 veya zekiengin@gmail.com

Atölye, performansa yönelik yaratım sürecinde kişinin daha etkili sanat icra yolları bulmasına, kendisini daha özgün ve yaratıcılığa daha açık hissetmesine, yaşamla daha derin bir temas geliştirmesine, coşkulu yaşam enerjisini çoğaltıp ustaca kullanmasına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Nogushi-Seitai (çağdaş Japon beden düzeni), Soutai (geleneksel Japon beden davranışı), Jikyou-jyutsu, Mokkauhou (Japon yogası), TFT (Thought Field therapy; Düşünce Alanı terapisi), Tibet yogası, Kikoh ve meditasyon gibi çok sayıda beden, sihir tekniklerini harmanlamaktadır.
Tüm oyunculara, dansçılara, müzisyenlere, sanat öğrencilerine ve özellikle bedenleriyle yaratım sürecine meraklı olan herkesin katılımına açıktır.
Çalışmanın sonunda bir performans yapılması hedeflendiği için tüm katılımcıların her günkü çalışmalara katılması beklenmektedir.
Ücret: 100 TL. Mekan kirası ve İida Shigemi’nin uçak masrafları için alınmaktadır.
Iida Shigemi Kimdir?
“Beni büyük annem büyüttü. O şamanik bir insandı. Ve o kendi yaşadığı bölgenin hikâye anlatıcısıydı. Avrupa ve Amerika’da çok dolaştım. Birçok insanın bedensel geleneklerini kaybettiklerini gördüm. Bale, kontak doğaçlama öğrendim. Çocukluğumuzda birçok şey birbiriyle bağlıydı.  Başka bir ülkedeki deprem haberini aldığımızda, onların ailelerini düşünerek ağlardık.  Çocuklar, nasıl bağlantı kuracağımızı öğreten düş öğretmenleridir. Bir şey hatırlıyorum, bir gün annem pazarda yürürken şöyle demişti:  ‘Bu güzel mobilya benim. Sadece onu buraya ödünç verdim. O benim çünkü onu beğendim, sevdim.’ Pencereden görünen manzara da odaya aittir.”
Şair, müzisyen, dansçı. Butoh dansının kurucusu Kazuo Ohno’nun ve oğlu Yoshito Ohno’nun 5 yıl süreyle asistanlığını yaptı. Yaşama ve yaratım sürecine bakışının kökü Budizme, geleneksel Doğu tekniklerine ve Şamanizme dayanır. Tüm dünyada Beden/Zihin/Sihir Atölyesi (Body/Mind/Magic Workshop) adı altında atölyeler vermektedir.
Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.