Yeni Metin Yeni Tiyatro Oyun Yazarlığı Atölyeleri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Galata Perform’un 2006 yılından beri yürüttüğü ve bu sene 7. yılına giren Yeni Metin Yeni Tiyatro’nun oyun yazarlığı atölye programı belli oldu.

Aralık 2012 ve Mayıs 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek projenin bu seneki teması “Yazar/Yönetmenler” olarak belirlenirken son başvuru tarihi ise 25 Kasım 2012.

Geçtiğimiz senelerde oyun yazarlığı alanında önemli gelişmelere imza atan Yeni Metin Yeni Tiyatro Projesinde, yerli ve yabancı oyun yazarları eğitim vermekte.

Atölyelerden çıkan yazarların oyunları, ülkemizin kurum ve özel tiyatrolarında sahnelenme fırsatı bulabiliyor.

Bunun yanı sıra oyun yazarları yurt dışında çeşitli değerlendirmelere girerek ödüller alıyorlar.

Bu sene de geçtiğimiz seneki gibi yoğun bir program sunan “Yeni Metin Yeni Tiyatro Fesitvali 2”ye katılım için geri sayım başladı.

Oyun yazarlığı atölye katılımcıları, Aralık ayından itibaren “Çağdaş Tiyatro Atölyeleri” başlığı altında Yeni Metin Yeni Tiyatro ekibiyle birebir çalışma fırsatı elde edecekler.

Aynı zamanda İspanya, Fransa, İskoçya’dan gelen davetli yabancı yazarlarla da kısa ve uzun süreli atölye çalışmaları gerçekleştirecekler.

Seçilen oyunlar arasından 2 tanesi prodüksiyon, 3 tanesi de oyun okuması olarak, Mayıs ayında gerçekleşecek “Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali 2” kapsamında değerlendirilirken; prodüksiyon için seçilen oyunlardan bir tanesi yabancı bir yönetmen tarafından sahnelenecek.

Diğer oyunlar da Türk yönetmenler tarafından sahnelenip seyirciyle buluşacak.

Başvuru Şartları: 25 Kasım 2012 tarihine kadar yazdığınız bir oyunun ya da herhangi bir türde yazılan bir metnin, 2 ile 10 sayfa arasında bir bölümünü yenimetinyenitiyatro@gmail.com adresine özgeçmişinizle beraber gönderiniz.

Mülakat tarihleri: 26- 27- 28 Kasım 2012, saat: 15.00 – 21.00 arasındadır.

Randevular telefonla alınmaktadır.

Bilgi için: Galata Perform
0212 243 9991
0530 2602524

CNNtürk

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.