Yeni Metin Yeni Tiyatro Projesi'nde Oyun Yazarlığı Atölyesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Galata Perform’un 2006 yılından beri yürüttüğü ve bu sene yedinci yılına giren Yeni Metin Yeni Tiyatro Projesi’nin OYUN YAZARLIĞI ATÖLYE programı Aralık 2012 ve Mayıs 2013 arasında gerçekleşecek. Bu senenin teması YAZAR/YÖNETMENLER olarak belirlendi. Atölye programı ve sonrasında atölye katılımcıları arasından desteklenen oyunların da yer aldığı YENİ METİN YENİ TİYATRO FESTİVALİ 2’nin programı da bu doğrultuda oluşturuldu.
Oyun yazımı atölyesi çağrısına cevap veren katılımcılar, Aralık ayından itibaren “çağdaş tiyatro atölyeleri” başlığı altında çalışmaya başlayacaklar. Davetli yabancı yazarlarla da (İspanya, Fransa, İskoçya) gerçekleştirilen çalışmalar kısa ve uzun süreli atölyeler olarak devam edecek.
Seçilen oyunlar arasından 2 tanesi prodüksiyon ve 3 tanesi de oyun okuması olarak, Mayıs ayında gerçekleşecek olan YENİ METİN YENİ TİYATRO FESTİVALİ 2 kapsamında değerlendirilecek. Bu kapsamda prodüksiyon için seçilen oyunlardan bir tanesi yabancı bir yönetmen ve diğer oyunlar da Türk yönetmenler tarafından sahnelenip seyirciyle buluşacak.
Başvuru Şartları ve ayrıntılı bilgi için http://yenimetinyenitiyatro.blogspot.com/

Paylaş.

Yanıtla